Rioolheffing kan iets omlaag

Onderhoud en vervanging van de riolering blijft altijd nodig, maar dat valt wat goedkoper uit dan tot nu toe werd begroot.

De rioolheffing in Pijnacker-Nootdorp kan de komende jaren iets omlaag. Het tarief, dat in de afgelopen vier jaar in totaal acht procent hoger is geworden, kan met vier procent worden verlaagd. Dat betekent dat de heffing volgend jaar tien euro goedkoper wordt. Het tarief wordt dan € 228,40.

De gemeente verwacht dat het tarief ook in de jaren tot en met 2021 op dat bedrag kan worden gehouden. Met het tarief is nog geen rekening gehouden met inflatie.

De verlaging is mogelijk omdat de kosten van onderhoud, rente en investeringen lager uitvallen dan begroot, blijkt uit het gemeentelijke rioleringsplan voor de komende jaren. Uit die nota blijkt ook dat het rioleringsstelsel, voor de afvoer van afval- en regenwater, in de gemeente in goede staat is.

In het kader van het reguliere onderhoud blijven wel altijd werkzaamheden nodig. Zo wordt de riolering in de wijk Klapwijk in de komende jaren vervangen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *