RKDEO-dames na rust onderuit tegen Berghuizen

VOETBAL | Op sportpark Centrum in Nootdorp namen de dames van RKDEO het op tegen FC Berghuizen. Ook de vrouwenelftallen stonden één minuut stil als protest tegen racisme. Na een twijfelachtig begin van beide kanten werd het een leuke eerste helft. De bezoekers hadden meer de bal, maar RKDEO creëerde de kansen. Al eerste was het Estrella Caffa die vanaf links goed naar binnen kwam en van grote afstand naast schoot. Niet veel later schoot Charlotte Elsackers net buiten de zestien meter over. Berghuizen werd vooral gevaarlijk via hun snelle buitenspelers, maar steeds stond keeper Babette Visser goed gepositioneerd of stond er een verdediger in de weg.

Na een klein half uur was er een vervelende botsing tussen Carolina Nepomuceno en haar tegenstander. Nepomuceno moest van het veld met een diepe snee in haar neus en ze moest naar het ziekenhuis, terwijl haar tegenstander het weer ging proberen. Niet veel later verliet ook zij het veld. Beide teams waren er even van ontdaan. Toch kreeg de thuisploeg een paar goede mogelijkheden om de score te openen. Diana Nepomuceno kreeg twee goede kansen en ook Elisa Muusers kon uithalen binnen het strafschopgebied, maar haar schot werd gekeerd door de keeper.

Veel ruimte

Na rust kwam er een veel sterker Berghuizen terug op het veld. Waar het bij de thuisploeg bij de aannames mis ging, waren die bij de bezoekers wel goed. Met veel bewegingen kwam er veel ruimte voor Berghuizen om te voetballen en daardoor kwamen zij na tien minuten spelen op een 0-2 voorsprong. RKDEO creëerde nog wel wat gevaarlijke momenten, vooral via Eline Letsch, maar haar voorzetten kwamen steeds net niet aan bij één van haar medespelers. Het meeste gevaar van RKDEO kwamen via standaardsituaties. Eerst schoot Michelle Oosterlaken haar vrije trap tegen de paal, daarna kopte Oosterlaken de bal net over na een vrije trap van Larissa Zoutman.

De thuisploeg brak toen Berghuizen via de eerste de beste kans wist te scoren. Niet veel later viel ook de 0-4. Om toch nog iets te forceren bracht trainer Wendy Rietveld nog een extra aanvaller: Jana van Oudheusden, maar dat mocht niet baten. Trainer Rietveld na afloop: ”Opnieuw verloren helaas, hier moeten we van leren. Vooral richting de komende twee wedstrijden, ook de laatste wedstrijden voor de winterstop. Hierin moeten wij punten pakken om uit de onderste regionen te komen.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 1e klasse C.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *