RKDEO en Oliveo (zo) winnen beide hun wedstrijd

VOETBAL | Zowel RKDEO als Oliveo (zo) speelden zondagmiddag een uitwedstrijd. RKDEO ging naar Schiedam om te voetballen tegen Excelsior’20 en won uiteindelijk met 4-5, Oliveo speelde tegen XerxesDZB en won ruim met 0-7.

Op sportpark Faas Wilkes ging de wedstrijd het eerste kwartier gelijkwaardig op, waarin XerxesDZB twee grote mogelijkheden kreeg, net als Oliveo. Het verschil was dat het team van Jeroen Hoefnagel zijn kansen wel af maakte. Dat gebeurde via Pjer Bom met een afstandsschot en via Samet Mermer met een kopbal. Bij rust stond het 0-2. Na rust ging Oliveo verder met scoren. Zowel Samet Mermer als Frank van der Zwan maakten na rust er nog twee, Max Huurman scoorde ook nog. Zo won Oliveo ruim van Xerxes met 0-7. Trainer Hoefnagel na afloop: ”Onze voorhoede bestond wederom uit de drie jonge eerstejaars senioren: Max Huurman, Pjer Bom en Rob Ruijgrok. Wat wel zeer vervelend is dat Ruijgrok halverwege eerste helft eruit moest met een ernstige blessure aan zijn enkel. Zijn seizoen zit er helaas op. In de tweede helft waren we oppermachtig en konden we aan het doelsaldo werken. Door de knappe serie wedstrijden (vijftien gespeeld, twaalf keer gewonnen, twee keer gelijk en één keer verloren) mogen wij ons gaan klaar maken voor de nacompetitie.”

Veel doelpunten

Op sportpark Thurlede begon de ploeg van trainer Ron Bentvelzen goed aan de wedstrijd. Al na een kwartier voetballen stond het 0-2 op het scorebord, de doelpunten werden gemaakt door Sam Ruinard en Alex Koutsis. Bijna werd het nog 0-3 binnen het half uur, maar de kopbal van Luuk Goedbloed ging naast. Na een half uur scoorde Excelsior’20 uit het niets de aansluitingstreffer na een fout achterin bij de verdediging van RKDEO. Ook de tweede kans voor Excelsior’20 ging erin, een voorzet werd binnen gekopt. Vlak voor het rustsignaal kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong, na slecht verdedigen werd het 3-2 nadat de aanvaller van Excelsior’20 makkelijk kon doorlopen door de verdediging van RKDEO.

Tien minuten na rust werd het na een misverstand achterin ook nog 4-2 voor Excelsior’20. Snel erna maakte Quincy Tjaden de aansluitingstreffer, en drie minuten daarna maakte Michael van den Ende de gelijkmaker nadat hij een kopbal van Luuk Goedbloed binnen kon tikken. De voorzet kwam van Donny Paats. Na weer een voorzet van Paats kon Goedbloed nu wel binnenkoppen en werd het twintig minuten voor tijd zelfs 4-5. Na een spannend slot won RKDEO dus weer eens en nam de ploeg drie punten mee uit Schiedam.

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse D.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *