RKDEO net geen koploper na dit weekend

VOETBAL | Oliveo (zo), RKDEO en Wippolder lagen voor de speelronde van het afgelopen weekend niet zo veel uit elkaar, want ze stonden op een keurige derde, vierde en vijfde plek. De tegenstanders van dit weekend waren te vinden op de tiende (HMSH), elfde (DOSR) en dertiende (Wilhelmus) plaats. Oliveo leed een kleine nederlaag tegen Wilhelmus, RKDEO speelde gelijk tegen DOSR en Wippolder wist te winnen van HMSH.

Op sportpark De Groene Wijdte bracht Oliveo (zo) niet wat ze normaal wel kunnen. Ondanks dat waren er nog voldoende kansen voor de ploeg van trainer Jeroen Hoefnagel om tot scoren te komen. De kansen kwamen via Bob Ruigrok (2 keer binnen de zestien meter), Mark Milolaza (schoten net buiten strafschopgebied) en invaller Pjer Bom, maar steeds zat er een speler of de keeper van Wilhelmus tussen. Waar Oliveo niet tot scoren kwam was Wilhelmus wel effectief. Beide doelpunten werden in de tweede helft gemaakt. Door dit verlies zakt Oliveo weg naar de zesde plek, al is het verschil met de plekken boven hen minimaal.

Trainer Hoefnagel na afloop: ”Tegen RKDEO moeten wij ervoor zorgen dat de aanvallende patronen beter uitgevoerd gaan worden, zodat we weer aansluiting krijgen bij de topploegen.”

Gemiste kans

RKDEO voetbalde thuis tegen DOSR en na elf minuten kreeg de ploeg van trainer Wesley Epskamp de eerste kans van de wedstrijd. Quincy Tjaden schoot net naast. Hierna volgde een fase waarin de bezoekers uit Roelofarendsveen de kansen creëerden, maar het bleef lang gelijk staan. Vlak voor rust kreeg DOSR een vrije trap net buiten de zestien meter en die werd binnen geschoten. Bij rust stond het daardoor 0-1.

Drie minuten na de hervatting werd de gelijkmaker alweer gemaakt. Na een mooie aanval van RKDEO werd de voorzet van Youni de Bruijn in eigen goal getikt door een verdediger van de bezoekers. Het zou hier bij blijven, al kregen beide elftallen nog één grote kans. Eerst kon keeper Gino Epskamp knap redding bieden na een inzet van een DOSR-aanvaller. Na een corner schoot Didier Dandlau bijna binnen, maar ook de keeper van de bezoekers redde zijn team. Zo liet RKDEO de kans liggen om volgende week zaterdag als koploper af te reizen naar Oliveo (zo).

Sterk Wippolder

Op sportpark HMSH was het Wippolder wat beter dan de thuisploeg uit Den Haag. Het Haagse HMSH had voor rust met 0-4 achter kunnen staan, maar bij rust stond het ‘maar’ 0-1. Het doelpunt werd gemaakt door verdediger Tristan Croes. De thuisploeg kwam na twintig minuten spelen in de tweede helft weer op gelijke hoogte na een penalty. Tien minuten voor tijd werd de winnende goal gemaakt. Nadat een verdediger rood kreeg vanwege het neerhalen van een speler van Wippolder, kregen de bezoekers een strafschop. Die werd gemist door Colin Vennema, maar in de rebound schoot hij zijn ploeg alsnog naar de overwinning. Door deze 1-2 winst staat de ploeg van trainer Ronald Hes op een tweede plek, met maar één punt minder dan koploper Hillegom, die zijn wedstrijd tegen HVV verloor met 2-3.

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse C.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *