RKDEO-spits Tommy Simonis beslist de Nootdorpse derby

VOETBAL | De derde bekerwedstrijd in de poule was een derby tussen SV Nootdorp en RKDEO. Voorafgaand van de wedstrijd hadden beide ploegen drie punten, maar RKDEO had een beter doelsaldo. Daardoor moest Nootdorp winnen zaterdag van RKDEO om door te gaan, en de ploeg van trainer Wesley Epskamp had aan een punt genoeg. Op een zonnig en goed bezochte sportpark ‘s-Gravenhout werd de wedstrijd tussen Nootdorp en RKDEO beslist door RKDEO-spits Tommy Simonis.

Het eerste kwartier van de derby tussen Nootdorp en RKDEO was nog best aardig, maar daarna zakte het een beetje weg. Beide ploegen wilden toen aanvallen, maar er werden geen grote kansen gecreëerd. Daarna zakte RKDEO een beetje in en had Nootdorp vooral de bal. De ploeg van trainer Marco Jalink werd vooral gevaarlijk door de snelheid van buitenspeler Le-Shawn Lisse.

De ploeg van trainer Wesley Epskamp probeerde vooral via de omschakeling gevaarlijk te worden, maar geen van beide beide ploegen konden het een van de keepers echt moeilijk maken. Pas in de laatste vijf minuten kwamen de eerste grote kansen. Eerst kreeg Nootdorp een mogelijkheid, maar na een voorzet van Jop Verhagen kopte Pim Hulst net naast. Een paar minuten later viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Na een snelle uitbraak kwam de bal, in een rebound, voor de voeten van spits Tommy Simonis, die niet nadacht en de bal achter keeper Azar Ghennem schoot.

Veel balbezit

Na rust probeerde Nootdorp nog wel de gelijkmaker te maken, maar net als voor de pauze werden er verkeerde keuzes gemaakt voor het doel van Luc Vurens. De thuisploeg had weer veel de bal, maar zonder echt gevaarlijk te worden. RKDEO werd alleen gevaarlijk via de omschakeling, net als voor rust. De eerste kans in de tweede helft kwam pas twaalf minuten voor tijd. Buitenspeler Crossifixio Goeloe schoot voorlangs na een goede rush.

Toch was de grootste kans voor de bezoekers. Twee keer in de laatste vijf minuten voor het einde kwamen ze voor het doel van Nootdorp. Eerst schoot invaller Kai Vols ruim over nadat eerst de schoten van Hidde Collee en de andere invaller Olaf Kramer werden geblokkeerd. Zowel Collee als Kramer konden snel erna alsnog scoren, maar keeper Ronald Simonis, ingevallen tijdens de rust voor Ghennem, kon een tweede tegentreffer voorkomen.

Niet best

Marco Jalink was na afloop niet tevreden over zijn team: ”In de eerste helft probeerden wij de ruimtes klein te houden. We gaven daardoor ook niks weg en creëerden zelf wel een paar kansen. Een daarvan moesten we wel afmaken en dan loopt zo’n wedstrijd anders. De eerste en beste keer dat zij voor ons doel komen scoren ze, dat veranderde alles. Het was eigenlijk niet best van onze kant en ik moet de complimenten maken aan RKDEO. Die hebben, denk ik, naar hun mogelijkheden gespeeld en misschien wel verdiend gewonnen.”

Trainer Wesley Epskamp was wel tevreden: ”Nootdorp had wel de bal, maar echt gevaarlijk werden ze niet in mijn ogen. We stonden goed in de organisatie en dan weet je gewoon dat we met onze snelle spelers en onze nummer 10 kansen kunnen creëeren. Dat gebeurde ook, want na een lange bal kwam het doelpunt.” Matchwinner Simonis: “Het was een zwaarbevochten overwinning, maar we zijn nu gelukkig door in de beker. Maar ik denk wel: als zij de openingstreffer hadden gemaakt, dan hadden zij hadden gewonnen”, zei Simonis na afloop van de wedstrijd.

RKDEO is nu dus door in de beker, samen met BVCB. De ploeg van Dick Boereboom wist met 2-0 te winnen van Berkel.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *