RKDEO verliest van Antibarbari

VOETBAL | RKDEO had voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Rotterdamse club Antibarbari nog kans op de nacompetitie, maar door het verlies van zondag met 1-2 is het seizoen (waarschijnlijk) voorbij. Oliveo (zo) won zondag wel zijn wedstrijd van SVV uit Schiedam met 3-2.

Op sportpark De Groene Wijdte begon Oliveo sterk, en volgens de trainer Jeroen Hoefnagel zelfs ‘de beste eerste helft van het seizoen, met mooi voetbal, goed opgezette aanvallen’, wat resulteerde in een snelle 2-0 voorsprong via Max Huurman en Wessel Kleij. Het enige minpuntje was het snelle uitvallen van spits en topscorer Tim van Rheenen, dat gebeurde in de 20e minuut. Hij heeft last van een kuitblessure. Op zijn plaats kwam Pjer Bom.

Na rust hanteerde SVV een andere tactiek door vaak voor de lange bal te kiezen. Daardoor kwamen ze snel op gelijke hoogte. Oliveo kreeg daarna grote kansen via Max Huurman en Frank van der Zwan. Uiteindelijk was het Pjer Bom die de 3-2 maakte.

Gemiste kansen

Op sportpark Centrum in Nootdorp voetbalde RKDEO tegen Antibarbari. Om kans te houden op de play offs moest er drie keer worden gewonnen. Op voorhand wist trainer Ron Bentvelzen dat het lastig zou worden zaterdagmiddag: ”Antibarbari ligt ons meestal niet zo, net als Meeuwenplaat en Wippolder. Dat zijn niet onze favoriete tegenstanders vanwege het type spel dat ze spelen”, aldus de trainer.

Aan het begin van de wedstrijd ging het spel op en neer. De eerste mogelijkheid voor het doel van Antibarbari kwam pas in de 22e minuut. Via een voorzet van Luuk Goedbloed schoot Rob van Hagen voorlangs. RKDEO kreeg nog een paar mogelijkheden, maar kon niet scoren. De bezoekers kwamen in de 34e minuut op een 0-1 voorsprong via Davey Ravestein, die hem maakte uit een vrije trap. Er werd nog gedacht aan buitenspel, maar de scheidsrechter wou er niks van weten. Quincy Tjaden probeerde voor rust nog de gelijkmaker te maken, maar zijn schot werd geblokt.

Vlak voor het rustsignaal viel Tommy Simonis uit met een hamstringblessure. Hij ligt er volgens trainer Bentvelzen een paar weken uit: ”Dat zou wel richting de vier á vijf weken gaan, ik vrees voor Simonis dat het einde seizoen is.”

Op zijn plek kwam Alex Koutsis. Ondanks een goed begin aan de tweede helft kwam Antibarbari in de 52e minuut op een 0-2 voorsprong. Nikita Pavlov kon redelijk eenvoudig langs de doelman van RKDEO, Dennis Hendriks, schieten. Invaller Koutsis liet de bank en de fans van RKDEO een kwartier voor tijd juichen door de 1-2 te maken. Verder viel vlak voor tijd Luuk Goedbloed uit met een kleine blessure maar dat viel mee, zei de trainer na afloop. Zo verliest RKDEO thuis met 1-2 van Antibarbari en is het seizoen zo goed als voorbij.

Ron Bentvelzen na afloop: ”We hadden te maken met een ploeg die ons uit ook al niet zo lag, vanwege het spel wat ze spelen: veel mensen achter de bal en wij moeten het spel maken. Juist dan hebben we het lastig”, begon de trainer zijn verhaal. ”En de 0-2 snel na rust was de doodsteek voor ons. We wisten nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar die kwam voor ons te laat. Conditioneel zit het wel goed bij ons, dat zag je ook het laatste kwartier, toen we nog wel wat kansen kregen.”

Seizoen voorbij

Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt het seizoen nu toch al voorbij voor RKDEO. ”We hebben nu geen recht meer op de nacompetitie, dus de laatste twee wedstrijden spelen we gewoon uit. Aan de nieuwe trainer om nieuw elan aan het elftal te geven.”

Volgens aanvoerder Rob van Hagen zit het probleem vooral in het afmaken van de kansen. “We hebben genoeg mogelijkheden gehad om te scoren. Maar van alle kansen die we kregen, ging er maar één in. Bij de eerste tegengoal, bij de vrije trap, werd de bal vroeg verlengd en daar staan we als ploeg niet goed op te letten. En dan is de vraag of degene die hem erin schoot niet buitenspel stond, maar daar komen we nooit achter zonder camerabeelden. Dat was gewoon ongelukkig, net als de tweede die ook ongelukkig in de korte hoek erin valt. Voor de rest hebben ze maar één echt grote kans gemist en wij helaas te veel.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse D.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *