RKDEO volgend seizoen naar de zaterdag

VOETBAL | Na een onderzoek dat de afgelopen weken is gedaan en een informatieavond voor alle leden, heeft het bestuur van de Nootdorpse club RKDEO het advies van de Technische Commissie overgenomen om na dit seizoen met het eerste mannenteam over te gaan naar de zaterdagcompetitie.

Momenteel speelt de ploeg van trainer Wesley Epskamp in de zondag 2e klasse. Het team zal volgend seizoen in de zaterdag 2e klasse gaan voetballen. ”Dat is voor mij als trainer wel belangrijk. Ik wil niet actief zijn in de 4e klasse.” De KNVB heeft de mogelijkheid eenmalig aangeboden aan de verenigingen die in de district West 2 zitten om deze horizontale stap te maken.

Net als Oliveo zijn meerdere verenigingen binnen de regio overgegaan met hun eerste team naar de zaterdagcompetitie. Daardoor blijft op zondag voetballen niet heel aantrekkelijk meer. ”En veel jongens willen dit ook”, zegt Epskamp. ”Zo’n beetje de gehele selectie en staf wil op zaterdag gaan voetballen. Wat ook een voordeel is dat er weer veel leuke regionale derby’s bijkomen.”

Van de voetbalclubs in Pijnacker-Nootdorp voetballen vanaf volgend seizoen alleen de vrouwenteams van RKDEO en die mannen van Wippolder nog op zondag.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *