RKDEO VR1 door in de Haaglanden Cup

VOETBAL | Deze week stond voor de dames van RKDEO VR1 in het teken van bekervoetbal. Afgelopen dinsdagavond speelde het team van trainer Bram Beezemer thuis tegen FC ‘s-Gravenzande om de ASTA Casino (Haaglanden) cup in de achtste finale. Op zaterdagmiddag speelden ze uit tegen vv Zuidland uit Zuidland in de beker in de kwartfinale.

RKDEO VR1 speelde dinsdagavond thuis tegen FC ‘s-Gravenzande. Met een wat aangepaste opstelling trapten de dames af op een mooie voetbalavond. De tegenstanders lieten vanaf het begin merken dat ze deze ronde wilden overleven en zetten hoog druk met razendsnelle spitsen. RKDEO wist het spel meerdere malen goed te controleren. Zo bleef het gevaar uit en konden ze gaan aanvallen.

Veel sterker

Net als tegen Baronie viel de 1-0 snel, dit keer door Ginger van der Voort. De thuisploeg merkte snel dat het een maatje groter was dan de tegenstanders uit ‘s-Gravenzande en liet verzorgd spel zien. Voor rust vergrootte RKDEO de voorsprong via weer Van Der Voort. Na rust deed de uitploeg wat terug. Na miscommunicatie in de achterhoede kwam de spits voor een leeg doel te staan en scoorde de aansluitingstreffer, 2-1. De ploeg van trainer Beezemer werd daardoor weer wakker geschud en pakte de draad van voor rust weer op. Dat resulteert erin dat het 3-1 werd. Het laatste doelpunt van de avond was voor FC ‘s-Gravenzande. Een zeer goed genomen corner vloog er rechtstreeks in het doel. Zo gaat RKDEO VR1 door naar de kwartfinale in de Haaglanden Cup na een 3-2 overwinning.

Bekervoetbal

Voor de beker speelde RKDEO zaterdag tegen vv Zuidland uit Zuidland. Op een zonnig sportpark Groot-Nibbeland opende Rosanne Homs de score na 10 minuten namens RKDEO, na een goede aanval over de rechterflank. Vier minuten later viel ook al de 0-2 door spits Nicole de Bruijn. Dat was ook gelijk de ruststand. Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft scoorde Zuidland uit een penalty de aansluitingstreffer . Vier minuten daarna was er de gelijkmaker, 2-2. In de 69e minuut werd de 2-3 gemaakt door Michelle Oosterlaken via een corner die ze erin kopte. Vijf minuten voor tijd werd het 3-3, en moesten er penalty’s genomen worden. Zuidland was daarin met 5 tegen 4 iets gelukkiger en gaat daardoor verder in het bekertoernooi.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *