Vrouwen RKDEO winnen eerste oefenduel

Wendy Rietveld spreekt haar spelers toe

VOETBAL | Op sportpark Centrum in Nootdorp speelde het team van trainer Wendy Rietveld zondag tegen een oude bekende: Floreant. Waar vorig seizoen van dat team thuis werd verloren, wist RKDEO nu wel te winnen. Het werd 4-1.

RKDEO begon sterk aan de wedstrijd, maar het was toch Floreant die de eerste grote kans kreeg. De thuisploeg werd daarna sterker en creëerde ook de meeste kansen. Dat resulteert erin dat in de 8e minuut de score werd geopend door Carmen Simonis uit een vrije trap. RKDEO bleef aandringen en kreeg ook genoeg kansen om de score verder uit te breiden, via onder andere Elisa Muusers en weer Simonis.

Floreant kwam er nog wel een paar keer gevaarlijk uit en maakte bijna gelijk in de 45e minuut. Keeper Babette Visser kon toen nog redding bieden, maar een kleine tien minuten later viel toch de gelijkmaker. RKDEO zette daarna aan en kwam bijna snel weer op voorsprong door een afstandsschot van Lizzy van Diepen, maar die ging net over. In de laatste twintig minuten ging RKDEO over Floreant heen. Na een vrije trap van Larissa Zoutman kon Simonis binnen tikken, Estrella Caffa maakte de 3-1 na een pass van Eline Letsch en de 4-1 werd gemaakt door Rosalie Smolders. Wendy Rietveld: ”Het waren goed uitgespeelde doelpunten en door verschillende mensen. Wel lekker dat je niet afhankelijk bent van één speler.”

Tevreden

Trainer Wendy Rietveld was tevreden na afloop van de wedstrijd. ”Het was wel goed te zien dat we conditioneel sterker waren dan de tegenstander, want in de laatste twintig minuten gingen we er echt overheen. Maar verder heb ik goede dingen gezien, al was het voetballend nog af en toe slordig. Het is wel natuurlijk de eerste wedstrijd na twee weken voorbereiding. Dus ben tevreden met het resultaat.”

Ook de nieuwe aanvoerder Larissa Zoutman kijkt tevreden terug op de wedstrijd. ”Heerlijk om zo te beginnen aan de voorbereiding. Al zijn er nog genoeg dingen die verbeterd kunnen worden, we moeten tevreden zijn met hoe we vandaag gespeeld hebben.”

Vorig seizoen was Lizzy van Diepen de aanvoerder. Zoutman: ”Dat was wel even wennen voor mij om geen aanvoerder te zijn, maar het voelt wel weer goed. Ik ben toch één van de oudste van de groep.”

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *