RKDEO VR1 wint van Hoogland

VOETBAL | Op sportpark Langenoord in Hoogland speelde het RKDEO VR1 van Wendy Rietveld en Chantal Zwart tegen Hoogland VR1. In een leuke wedstrijd won RKDEO met 1-3, en daarmee gaat het team naar de finale ronde.

RKDEO startte geweldig aan de wedstrijd, want in de derde minuut al kopte verdediger Larissa Zoutman haar team op voorsprong, na een perfect genomen corner van Estrella Caffa. Vijf minuten later veroverde RKDEO de bal na goed druk zetten door het hele team, en de bal kwam bij Eline Letsch. Zij was uiteindelijk twee verdedigers van Hoogland te slim af en kon zo de keepster passeren: 0-2. Door deze droomstart van RKDEO zette de thuisploeg er een tandje bij. Dat leverde een fase op die twintig minuten duurde, waarin Hoogland volle bak vooruit speelde en kans na kans kreeg. Het leverde niks op aangezien de gaatjes werden gedicht door RKDEO, keepster Babette Visser haar spreekwoordelijke mannetje stond en de speelsters van Hoogland niet met scherp schoten.

Gecounterd

Na rust was het spelbeeld niet anders. Er kwam een extra speelster op het middenveld bij RKDEO erbij zodat daar de slag kon worden gewonnen, maar het leek toch steeds een speelster minder te hebben. Van aanvallen kwam het niet meer voor de Nootdorpse dames, dus moest er toch nog het een en ander worden omgezet. Het keerpunt kwam doordat Anthia Bergen een bal op miraculeuze wijze van de doellijn wist te halen voor RKDEO. Via Nicole de Bruijn kwam de bal bij Estrella Caffa in haar loop en zij zette een volle sprint in, bleef rustig en prikte de bal in de verre hoek. In de extra tijd maakte Hoogland nog een eretreffer, en dat was verdiend, maar die kwam wel te laat. Hoogland is nu gedegradeerd naar de 2e klasse. RKDEO kan zich nu gaan op maken voor de finalewedstrijd, en die zal gespeeld worden tegen Hontenisse op neutraal terrein. De locatie moet nog bepaald worden.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *