RKDEO-vrouwen strijdend onderuit tegen Hontenisse

VOETBALAfgelopen zondag speelden de vrouwen van RKDEO thuis tegen Hontenisse uit Kloosterzande. De uitploeg heeft ondanks dat ze de mindere waren toch met 0-1 weten te winnen. 

Hontenisse begon sterk aan de wedstrijd en kreeg de eerste paar kansen. Maar RKDEO groeide in de wedstrijd, werd sterker en creëerde ook wat kansen. Zo hadden allebei de ploegen na een klein kwartier één grote kans gehad. De strijd ging op en neer en dat maakte het een vermakelijke wedstrijd om naar te kijken. Nadat de thuisploeg vele grote kansen had gekregen, scoorde Hontenisse via een counter 0-1 na 41 minuten. RKDEO stortte niet in en kreeg snel de grootste kans op de gelijkmaker, maar de bal werd voor de lijn weggehaald door de verdediging van de tegenstander.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Hontenisse direct een grote kans, maar scoorde niet. Daarna werden de vrouwen van RKDEO weer sterker en ze creëerden een paar mogelijkheden om te scoren. Vooral tegen het einde van de wedstrijd kreeg de ploeg nog een paar kansen en werden de vrouwen  vooruit geschreeuwd door de toeschouwers langs de kant. Het hielp helaas niet. Zo won RKDEO opnieuw niet en blijven de meiden op één punt staan. Hierdoor staat het team op de tiende plek. Hontenisse staat op de tweede plaats met tien punten. 

Vertrouwen

De trainer van de vrouwen van RKDEO is Bram Beezemer. Hij houdt vertrouwen in zijn ploeg. “We zijn op dit moment vier wedstrijden onderweg en we zitten in een traject waarin we willen proberen het initiatief te hebben in wedstrijden. De vrouwen zijn al twee keer achter elkaar gedegradeerd, dus het vertrouwen is wat weg. Dat proberen we langzamerhand er weer in te krijgen. Het spel wordt met de week beter, maar de punten blijven uit en dat is toch waar het over gaat.”

Tijdens de wedstrijd kregen die meiden veel mogelijkheden om te scoren, maar daar ging er geen één van in. De trainer daarover: “Je kan het afmaken zeker trainen en kijken of je tijdens de training iets kan creëren waardoor je doelpunten maakt. Maar tijdens de wedstrijd is het toch allemaal anders en je moet toch net dat beetje geluk hebben dat de bal er wel invalt. Want ik denk dat, als we het geluk hebben dat die een keer valt, dat we de tegenstander op de knie hebben en dat er meerdere doelpunten vallen. Maar ja, als telt niet..”.

De trainer blijft er vertrouwen in houden dat het goed gaat komen, en dat de doelpunten en de punten uiteindelijk ook komen.

De RKDEO-dames gingen na de wedstrijd op de foto met de pupil van de week.

RKDEO-vrouwen in de aanval. Er waren wel kansen, maar scoren lukte nog niet.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *