RKDEO-vrouwen hopen op top zes

VOETBAL | Voor de meiden van RKDEO was het in het afgelopen seizoen een grote ervaring om te voetballen in de eerste klasse. Voordat het coronavirus toesloeg stond het team van de teruggekeerde trainer Wendy Rietveld op de veilige negende plek. Rietveld kijkt terug op een goed seizoen, maar ook vooruit naar het komende seizoen in de eerste klasse zondag.

De doelstelling die Wendy Rietveld had, handhaving in de eerste klasse, is ondanks corona gehaald. ”We begonnen met een nieuwe groep, die nogal wisselvallig speelde”, begint de trainer haar terugblik. ”Die wisselvalligheid zat vooral in het feit dat er veel nieuwe meiden kwamen die vooral derde of vierde klasse gespeeld hadden. Zij moesten er gelijk staan op het eerste klasse niveau.” Dat is gelukt, want de eerste drie wedstrijden werden gewonnen.

Daarna kwam de klad erin. Er volgde een reeks van zeven wedstrijden waarin niet werd gewonnen. ”Dit kwam mede doordat we toen teams troffen die al langer op dit niveau voetballen. Dat is waar wij naar toe willen groeien.” Het begin van de competitie wil Rietveld niet afstempelen als beginnersgeluk, ”daar doe ik namelijk mijn team te kort mee’. Wat wel hielp is dat toen middenvelder Carmen Simonis er nog bij was. ”Maar zij kan niet alles alleen, al scoorde ze wel veel. Toen zij weg was verloren we veel aanvallende stootkracht.”

Stappen gemaakt

Uiteindelijk is RKDEO Vrouwen-1 op de negende plaats geëindigd. Rietveld kijkt met trots terug. ”We hebben stappen gemaakt en de doelstelling gehaald. Al denk ik dat we het zonder de coronacrisis ook gered zouden hebben, ondanks de zware reeks die er nog aan zat te komen.”

Nu wil de trainer weer vooruit kijken. De afgelopen weken heeft ze een aantal nieuwe meiden mee laten trainen. In totaal waren het een stuk of twaalf, plus een keepster. ”Die keepster hebben we nu binnen. Marissa Wolferen komt over van Transvalia uit Rotterdam. Ze is een jonge meid en heel gedreven, ze heeft veel opgegeven om hier te komen voetballen.”

”Afhankelijk dus van wie er komen willen we gaan voor de top zes”, zegt Rietveld. Al zegt ze er snel bij dat ze zich eerst willen concentreren op lijfsbehoud.

Inmiddels is duidelijk dat er zeven meiden bijkomen bij RKDEO, namelijk Jaëlla Stolk (SVH), Ieva Galginaite, Amelie Hahne, Christa Harvey (allen van Laakkwartier), Jessie Rottier, Daniëlla Meijer (beide van DWO) en Sibel Topuz (clubloos, speelde zaalvoetbal bij de Mazzelstars).

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *