RKDEO-vrouwen moeten punten delen met Buitenveldert

VOETBAL | Op sportpark Centrum was het erop of eronder voor de RKDEO-vrouwen tegen SC Buitenveldert uit Amsterdam. De dames van trainer Wendy Rietveld begonnen goed aan de wedstrijd. Na een goede pass van middenvelder Michelle Oosterlaken kreeg buitenspeler Diana Nepomuceno de bal, maar haar schot belandde in de handen van de doelvrouw uit Amsterdam.

Via corners werd RKDEO vaak gevaarlijk, maar de kopballen van Charlotte Elsackers gingen over het doel heen. Ook het afstandsschot van Rowan van Heijningen ging naast het doel. De ploeg uit Nootdorp kwam na 20 minuten op voorsprong. Weer kwam een pass van Oosterlaken aan, dit keer bij Eline Letsch en zij kon prachtig afronden in de verre hoek. Een paar minuten later kwam Buitenveldert voor het eerst in de buurt van het doel van Babette Visser. De bal werd eerst afgetroefd van aanvoerder Larissa Zoutman, maar de aanvaller van Buitenveldert kon Visser niet passeren.

Slordig

Acht minuten voor rust kwam Buitenveldert op gelijke hoogte. Nadat het mis ging in de opbouw bij RKDEO, kon Demi Mulder naar het doel van Visser rennen . Waar de keeper van RKDEO eerst redding kon bieden, wist Mulder in tweede instantie te scoren. RKDEO probeerde weer op voorsprong te komen, maar zowel Oosterlaken als Letsch konden de bal niet voorbij de keeper uit Amsterdam krijgen.

Na rust was het van beide kanten slordig. Er werd aan beide kanten veel balverlies geleden, al kregen zowel Buitenveldert als RKDEO nog wel wat kansen om te scoren, maar beide keepers konden redding bieden. In de laatste paar minuten zette RKDEO nog even aan, maar het mocht niet baten voor de ploeg van trainer Wendy Rietveld. Zo delen beide teams de punten en bleef het bij 1-1.

Moeilijk gemaakt

Rietveld was na afloop licht aangeslagen door het gelijke spel en dan vooral over de tweede helft. ”Als je kijkt naar de eerste helft, dan waren dat de beste 45 minuten en de tweede helft komt in de buurt van de slechtste 45 minuten van het seizoen. Waar het aan ligt weet ik niet, ik kan het helaas nu niet vertellen. Je roept het sowieso over jezelf af, want in de eerste helft kregen wij tien, misschien zelfs twaalf kansen. Die maak je dan niet af en na rust maken wij het onszelf gewoon veel te moeilijk.”

”Heel hard om te zeggen misschien: maar als je blijft spelen zoals in de tweede helft kunnen wij ons op gaan maken voor de nacompetitie. Dan is dat ons lot”, keek Rietveld alvast wat verder vooruit op de rest van de competitie. ”Ik hoop dat het goed gaat komen om de nacompetitie te ontlopen, maar denk het niet. Als je kijkt naar de afgelopen drie wedstrijden, hadden we nooit genoegen moeten nemen met twee punten. Dat hadden er minaal zes moeten zijn uit die drie wedstrijden. Nu komen de wedstrijden tegen de bovenste ploegen, een stuntje hier en daar zou mogelijk moeten zijn. Je maakt het jezelf zo moeilijk door vandaag niet te winnen.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 1e klasse C.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *