RKDEO-vrouwen speelt gelijk tegen Winkel

VOETBAL | Op een winderig sportpark Winkel voetbalden de RKDEO vrouwen zondag tegen VV Winkel. De thuisploeg stond voorafgaand van de wedstrijd op een zevende plek en RKDEO stond tiende en had dus de punten hard nodig. In de beginfase was het voor beide elftallen aftasten en wennen. RKDEO deed er wel alles aan om Winkel onder druk te zetten, maar snel na een balverovering leed de ploeg van trainer Wendy Rietveld balverlies. Daardoor was het van beide kanten zeer rommelig.

De ploeg uit Nootdorp werd gevaarlijk via een aantal afstandsschoten en Winkel kreeg kansen via vooral wat snelle counters, maar de doelpunten bleven uit. Bij rust bleef het dus 0-0. Na rust was er na het eerste gevaarlijke moment voor het doel van RKDEO raak voor Winkel. Het doelpunt kwam knullig tot stand, wan Anthia Bergen probeerde weg te werken maar zij schoot tegen het hoofd van Winkel aanvoerder Madelon Swart. Zo rolde de bal eigenlijk in het doel. Lang duurde het niet voordat de gelijkmaker viel. Net als tegen Rigtersbleek schoot Michelle Oosterlaken de bal tegen de touwen. Zij schoot van 25 meter de bal prachtig binnen.

RKDEO werd beter en in de laatste fase van de wedstrijd speelde het spel vooral op het veld van Winkel af. De bezoekers ging vol op de aanval en de verdediging van de thuisploeg kon alleen maar wegwerken. In de slotfase werd Winkel wel een paar keer gevaarlijk in de counter. Babette Visser bleek steeds een sta in de weg. Zo bleef het 1-1 in Winkel. Rietveld na afloop: ”We hebben nog acht wedstrijden om ons veilig te spelen. Met een stijgende lijn in het spelen altijd een gezonde dosis aan strijd kan het nog alle kanten op gaan.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 1e klasse C

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *