RKDEO-vrouwen verliezen ruim van Hoogland

VOETBAL | Het eerste vrouwenteam van RKDEO was goed begonnen aan de competitie. Na een slechte voorbereiding en bekercampagne werd vorige week VV Hontenisse met 3-2 verslagen. Dit weekend ging de ploeg van trainer Wendy Rietveld naar Hoogland. RKDEO had zondag geen schijn van kans, vooral in de tweede helft, op sportpark Langenoord. Het werd uiteindelijk 6-1.

Vanaf het begin was gelijk duidelijk dat er niks te halen zou zijn voor RKDEO. Al na dertien minute stond het 2-0 na doelpunten van Laura Tolboom en Lotte Schippers. De achterstand had groter kunnen zijn, maar er werd nog één goal afgekeurd. Daarna herpakte RKDEO zich knap en werden de meiden voor het eerst gevaarlijk via Daniëlle Meijer, maar haar schot was te zacht.

Via dezelfde Meijer werd het wel in de 20e minuut 2-1. De aanval begon bij Carolina Nepomuceno, zij stuurde Diana Nepomuceno de diepte in en deze gaf een voorzet die in de verre hoek werd gekruld door Meijer. RKDEO kreeg voor rust nog twee kansen om op gelijke hoogte te komen, maar het schot van Charlotte Elsackers belandde op de lat en aanvoerder Larissa Zoutman kon bij een corner net niet met haar hoofd bij de bal komen. Ook de thuisploeg kreeg vlak voor rust nog een kans, maar ook zij wisten niet meer te scoren.

Na rust was Hoogland duidelijk de betere partij. Via Kyara van Heuverswijn, Kim de Gans en Nathalja Dijkhuizen (twéé keer) werd het 6-1. De ploeg van Rietveld kreeg in de tweede helft ook nog wel wat kansjes. Eerst was er een kopkans van Michelle Oosterlaken en daarna kreeg Jana van Oudheusden een schietkans, maar zij schoot veel te wild en dus naast.

Hier vind je de overige uitsagen en de stand uit de zondag 1e klasse C.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *