RKDEO-vrouwen verliezen van sterker DVC ’26

VOETBAL | Na een goede oefencampagne gingen de vrouwen van RKDEO zondag met een goed gevoel naar Didam toe. Wendy Rietveld wist dat het een moeilijke middag kon gaan worden voor haar ploeg en dat werd het ook.

RKDEO begon goed aan de wedstrijd, maar kon het maar een kwartier volhouden, want na een paar snelle uitbraken was de eerste echte kans gelijk raak. In de 14e minuut schoot een aanvalster van Didam in de korte hoek raak, nadat ze de bal had afgepakt op de achterlijn van aanvoerder Larissa Zoutman. Niet veel later viel ook de 2-0 nadat er slordig werd uitverdedigd door de defensie van RKDEO, al toen leek de ploeg uit Nootdorp een verloren wedstrijd te gaan spelen. Toch wist het team zich te herpakken. Het enige gevaar kwam van de voet van Michelle Oosterlaken. Zij zag haar vrije trap op de lat belanden. Vlak voor rust viel de 3-0. Van zo’n achttien meter kon een speelster van DVC ’26 vrij uithalen en binnenschieten.

Na rust kwam de ploeg van Rietveld feller uit de kleedkamer. Het stond organisatorisch wat beter en de speelsters wonnen meer duels. Het zorgde ervoor dat RKDEO een paar keer gevaarlijk uit kwam, maar de ploeg werd nog niet echt gevaarlijk. Het ging lang goed tot aan de 70e minuut, want toen wist de thuisploeg de 4-0 te maken. Het werd daarna, van beide kanten, wat harder en grimmiger. In zo’n stevig duel werd Charlotte Elsackers flink naar beneden gehaald, maar tot ieders verbazing floot de scheidsrechter niet. Eline Letsch kon hierdoor na wat tegenstanders te hebben gepasseerd de 4-1 maken. RKDEO probeerde ook nog een tweede treffer te maken, maar in een spaarzame aanval kregen ze de deksel op de neus. Zo werd het 5-1. Wendy Rietveld: ”Op basis van een prima tweede helft is dit een wat geflatteerde nederlaag, maar wel een ingecalculeerde.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 1e klasse C.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *