RKDEO-vrouwen verliezen vlak voor tijd van SEP

RKDEO uit Nootdorp begon het bekertoernooi tegen regiogenoot SEP uit Delft. Op het eigen sportpark Centrum waren beide ploegen aan het begin afwachtend. Waar RKDEO vaak de bal had, was het vooral SEP die wel wat kansen kreeg. De grootste kans kwam toch op naam van RKDEO. Na een corner kwam de bal bij Viviana Lacrum, zij gaf een voorzet en middenvelder Jessie Rottier kopte recht op de doelvrouw af. Snel erna kwam er een grote mogelijkheid voor de bezoekers. Twee speelsters van SEP kwamen op de doelvrouw van RKDEO af, maar de bal werd net tegen de paal aan getikt. SEP kwam vlak voor tijd op een 0-1 voorsprong via hun buitenspeler die even aan de aandacht was ontsnapt van de RKDEO-verdediging.

Na rust begon RKDEO weer goed, maar SEP verdubbelde uiteindelijk de voorsprong. De thuisploeg ging steeds meer naar voren spelen en werd gevaarlijk via wat afstandsschoten. Het was invalster Daniƫlla Meijer die RKDEO terugbracht in de wedstrijd. Eerst versloeg ze de keepster met een lobje, een paar minuten later gaf ze de bal voor aan Lacrum die wegdraaide bij haar tegenstander en de gelijkmaker wist te maken.

In de slotfase was er veel spanning, maar de bezoekers trokken uiteindelijk aan het langste eind. Na een overtreding werd er voordeel gegeven aan SEP, en zij profiteerde ervan. Een middenveldster die mee was gelopen kon de bal over keepster Marieke van der Sman schieten en zo de eindstand op 2-3 zetten.

Volgende week heeft RKDEO geen bekerwedstrijd, in verband met het feit dat er maar drie ploegen in de poule zitten. Daardoor spelen SEP en Antibarbari tegen elkaar. RKDEO speelt zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Jodan Boys uit Gouda.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *