RKDEO-vrouwen weten weer niet te winnen

VOETBAL | De RKDEO-vrouwen gingen zondagmiddag richting Enschede om te voetballen tegen Rigtersbleek. Na drie nederlagen op rij ging de ploeg, die onder leiding staat van trainer Wendy Rietveld, vol voor eerherstel.

De ploeg van Rietveld begon echter niet best aan de wedstrijd en gaf veel ruimte weg, waar de thuisploeg veel gebruik van maakte. Het lukte de RKDEO-vrouwen maar niet om grip op de wedstrijd te krijgen, waardoor Rigtersbleek kans op kans kreeg. Het waren vooral afstandsschoten of via de buitenspelers die op volle snelheid werden gelanceerd. De grootste kans was uiteindelijk nadat de RKDEO- een fout maakte in de opbouw. Babette Visser pakte een bal op die door de scheidsrechter werd beoordeeld als een terugspeelbal. Er kwam dus een vrije trap in het zestien meter-gebied, maar die bal was een prooi voor Visser. De 1-0 viel halverwege de eerste helft, want nadat een bal vanuit het strafschopgebied werd teruggelegd kon een middenvelder van Rigtersbleek vrij binnenschieten.

Negatieve hoofdrol

De openingstreffer was het startsein van een fase waarin de thuisploeg steeds meer ging aanvallen om de tweede goal te maken. De verdediging en keeper Visser hadden er hun handen vol aan om alle aanvallen onschadelijk te maken. Het enige gevaar voor rust van RKDEO kwam via Elisa Muusers, die na een voorzet van Diana Nepomuceno bijna binnen kopte. Na rust was de organisatie beter bij de ploeg uit Nootdorp en werd er vanuit een compacte formatie verdedigd. Hierdoor werden er meer duels gewonnen en RKDEO kwam zelfs een paar keer aan voetballen toe.

Ondanks deze sterke fase kwam Rigtersbleek op 2-0. Volgens spelers en staf van RKDEO stond de speelster van de thuisploeg duidelijk buitenspel, maar de scheidsrechter wuifde dat allemaal weg. RKDEO kreeg hierna twee mogelijkheden. De eerste via Michelle Oosterlaken die een vrije trap overschoot en de tweede was van Diana Nepomuceno die goed langs de verdediging kwam, maar niet langs de doelvrouw kon komen. Het werd daarna nog erger voor RKDEO, want nadat er eerst een overtreding van de thuisploeg over het hoofd werd gezien door de scheidsrechter, scoorde uit de tegenaanval de spits van Rigtersbleek de 3-0 met haar hoofd.

Weer verloren

De wedstrijd was toen wel gespeeld. De thuisploeg ging in het laatste gedeelte van de wedstrijd fel in de duels, maar de dames van RKDEO kwamen heel uit deze strijd. Het is verlies nummer vier op een rij voor de ploeg van trainer Rietveld. Volgende week gaat RKDEO thuis voetballen tegen vv Winkel, dat zondag knap won van De Tukkers met 4-1. De ploeg uit Winkel staat met één punt onder RKDEO en heeft ook twee wedstrijden minder gespeeld.

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 1e klasse C.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *