RKDEO-vrouwen winnen in oefenduel

VOETBAL | Afgelopen weekend is het bekerduel tegen Bavel door een fout van de KNVB niet doorgegaan. Daarom speelde het eerste damesteam van RKDEO gisteravond een oefenwedstrijd tegen cvv Berkel uit Berkel en Rodenrijs. Het team van trainer Wendy Rietveld won met 5-2 van het tweede vrouwenteam van Berkel.

Op sportpark Centrum in Nootdorp kwamen de bezoekers nog wel op voorsprong. In de 14e minuut werd het 0-1 nadat er niet oplettend werd gereageerd op een 2e bal. RKDEO kon de achterstand weer snel rechtzetten. Een kwartier later stond het alweer 2-1. Eerst scoorde Carmen Simonis uit een zelf gekregen strafschop en daarna kon Eline Letsch in de rebound scoren na goed doorzetten van Simonis. Voor de rust werd het ook nog 4-1. Na een pass van Michelle Oosterlaken kon weer Simonis afmaken, die zo haar tweede goal maakte. Vlak voor rust schoot Ginger van der Voort, na een steek pass van Simonis, prachtig in de verre kruising.

In de tweede helft gebeurde niet zo veel meer. Pas in de laatste tien minuten kon er weer gejuicht worden. Eerst scoorden de bezoekers uit Berkel de 4-2. Het laatste doelpunt van de avond werd gescoord door opnieuw Simonis, die haar derde kon maken na een lange bal van centrumverdediger Oosterlaken; 5-2.

Komende zondag speelt RKDEO een uitwedstrijd tegen OVV’67 uit Oosteind, in de buurt van Breda. Beide teams spelen komend seizoen in de 1e klasse zondag, alleen niet bij elkaar in de poule.

In dezelfde poule wordt zondag ook gespeeld tussen SC ’t Zand en Bavel. Afgelopen zondag won Bavel thuis van OVV’67 met 2-0.

Het damesteam van DSVP speelt deze zaterdag de eerste bekerwedstrijd, tegen het Zoetermeerse DWO. Op papier is DSVP de favoriet, aangezien zij in de 2e klasse spelen en DWO in de 3e klasse. Op sportpark De Groene Wijdte wordt om 3 uur ’s middags worden afgetrapt. Het is gelijk het officiële debuut van de nieuwe trainer Cees Kruys.

In dezelfde poule werd gisteravond gespeeld tussen DWO en RKDEO VR2. In Zoetermeer werd het 5-0 voor DWO. Het tweede damesteam van RKDEO speelt deze zaterdag weer, maar dan thuis tegen cvv Berkel VR2.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *