RKDEO-vrouwen winnen verdiend van Baronie

Juichen na de 3-0 door Michelle Oosterlaken

VOETBAL | Op sportpark Centrum in Nootdorp speelde het eerste vrouwenelftal van RKDEO zondag tegen Baronie. RKDEO won verdiend met 4-1.

Voordat de wedstrijd begon werd er, net als bij andere wedstrijden afgelopen weekend, één minuut stil gestaan bij het drama in Utrecht van afgelopen maandag.

In de eerste helft was RKDEO veel feller dan de tegenstander Baronie uit Breda. Al in de tweede minuut komen de dames van RKDEO op voorsprong, na een voorzet van Rosanne Homs scoorde Nicole de Bruijn. In de 10e minuut maakte Homs de 2-0. In de 33e minuut kreeg RKDEO een penalty, die genomen werd door Michelle Oosterlaken. Nadat de keepster van Baronie de penalty weg tikte, kon Oosterlaken in de rebound binnentikken. Vlak voor rust deed Baronie nog wel wat terug. Uit één van de weinige kansen die ze kregen scoorde ze in de 43e minuut de 3-1.

Woman Off The Match Rosanne Homs zoekt de aanval

Na rust was het wat minder, vooral vanaf de kant van RKDEO en kon Baronie een paar keer gevaarlijk eruit komen. De reservekeepster Marieke van der Sman, die kreeg vlak voor de wedstrijd te horen dat ze moest keepen na uitvallen van Babette Visser, redde een paar keer zeer knap en hield haar team op de been. Uiteindelijk besliste Rosanne Homs de wedstrijd in de 81e minuut op 4-1.

Beezemer na afloop van de wedstrijd: ”Het verschil tussen eerste en tweede helft is onverklaarbaar. In de eerste helft was het tempo enorm hoog en hebben we er veel energie in gestoken en misschien breekt je dat vrij vroeg in de tweede helft op. Al hadden we afgesproken wat meer op balbezit te gaan spelen in de tweede helft, zodat we wat meer rust in de tent zouden krijgen. Dat wilde helaas niet lukken. Maar we zijn hartstikke tevreden, lekkere wedstrijd gespeeld en verdiend gewonnen.”

Goede invalster

Ook over de reservekeepster Marieke van der Sman was Beezemer tevreden. ”Ze deed het goed en bij de 3-1 pakte ze nog een hele belangrijke bal bij een één op één.” Aanvoerster Lizzy van Diepen is blij met het resultaat. “Vooral de eerste 20 minuten waren we ijzersterk. Verder hebben we goed doorgepakt, einde eerste helft was iets minder. De tweede helft was ook wel prima, maar we lieten af en toe wel wat steekjes vallen. Over het algeheel kunnen we tevreden zijn. Zeker het eerste doelpunt, die gelukkig snel viel was een enorme boost voor ons, want we hebben best wel veel jonge meiden in het team. Meestal komen we snel 1-0 achter, en dan zie je alle hoofden naar beneden hangen. Door het snelle eerste doelpunt lopen we allemaal met veel vertrouwen op het veld.’

Hier zie je de stand uit de zondag 2e klasse F en de andere uitslagen uit die competitie.

Lees ook: Vrouwenvoetbal zit bij RKDEO in de lift

Marieke van der Sman deed het goed als invalkeepster
Opbouw van Baronie wordt vroeg verstoord door de dames van RKDEO
,
Een reactie op “RKDEO-vrouwen winnen verdiend van Baronie”
  1. Pingback: Vrouwenvoetbal bij RKDEO in de lift – Pijnacker-Nootdorp Actueel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *