RKDEO wint opnieuw: ‘Dit smaakt naar meer’

VOETBAL | Na het nipte verlies van vorige week tegen Excelsior ’20 (0-1) hoopte Wippolder dit weekend te winnen, maar de ploeg slaagde daar niet in. Ook Oliveo (zo) en RKDEO hadden een uitwedstrijd dit weekend. Oliveo speelde in Berkel en Rodenrijs tegen TOGB en RKDEO ging naar Gouda om te spelen tegen Olympia.

SV Wippolder van trainer Ronald Hes kwam zaterdagmiddag op sportcomplex Nieuw Terbregge uit tegen AV Sparta, maar was niet succesvol. De amateurtak van Sparta won thuis ruim met 6-1. Het enige doelpunt van Wippolder werd gemaakt door Anthony Sintniklaas.

Ronald Hes na afloop: ”We hebben een redelijke wedstrijd gespeeld. Maar Sparta was in veel facetten verder dan wat wij zijn. En dan bedoel ik tactisch, fysiek, drie keer in de week trainen. Tel dan ook nog een aantal buitenspeldoelpunten erbij op en je verliest dan ruim.”

De andere wedstrijd in de poule ging tussen Excelsior ’20 en De Meeuwen. Die werd met 3-1 gewonnen door Excelsior ’20.

Oliveo, de ploeg van trainer Jeroen Hoefnagel, kwam zondagmiddag een bekende tegen van vorig seizoen: TOGB uit Berkel en Rodenrijs. Op sportpark Het Hoge Land kreeg kreeg Oliveo (zo) in de eerste helft kansen via onder andere Pjer Bom, Bob Ruijgrok en Nick Toussaint. Alleen de scherpte ontbrak. Pas in de tweede helft werd er gescoord. Uit onder andere een penalty, veroorzaakt door Gerald La Grand, werd het voor de thuisploeg een makkelijke 3-0 overwinning. Ook moest Frank van der Zwan gewisseld worden in verband met een achillespeesblessure. Hoefnagel na afloop: ”Oliveo liet een uur lang zien goed mee te kunnen, kansen creëren en met hoge druk de opbouw van de tegenstander te ontregelen. Maar in de laatste fase van de wedstrijd was het klasseverschil met TOGB doorslaggevend geworden.”

De andere wedstrijd in de poule werd zaterdag gespeeld. CVV Berkel – Neptunus-Schiebroek werd 2-5.

RKDEO deed goede zaken in de bekercompetitie. Op sportpark Olympia speelde het team van trainer Wesley Epskamp tegen Olympia. Door wat afwezigen waren er wat JO-19 spelers meegegaan, waaronder keeper Tom Rijkens. In het eerste kwartier kon Rijkens al een paar keer aan de bak, maar hij kon steeds redding bieden. Toch kwam RKDEO na ruim een half uur spelen op een 0-1 voorsprong. Tomas Prieto rondde af na een mooie schijnbeweging. Uiteindelijk kwam RKDEO ook nog op een 0-2 voorsprong. Dat gebeurde in de tweede helft: Chris Nieuwpoort kon na een corner binnentikken. Olympia maakte het nog wel spannend, want een kwartier voor het einde maakten ze de 1-2 na een afstandsschot.

RKDEO was door de overwinning bijna geplaatst voor de volgende ronde van de bekercompetitie. Epskamp na afloop: ”We hebben de lijn van vorige week doorgetrokken, dus goed georganiseerd en iedereen vanuit zijn taak gevoetbald. De eerste helft ging gelijk op, in de tweede helft waren wij iets beter en kregen we meer kansen. De laatste vijf minuten waren nog spannend, maar uiteindelijk hebben we zeer verdiend gewonnen. Dit smaakt naar meer.”

De andere wedstrijd in deze poule werd zaterdag gespeeld. ONA – DSO werd 2-5.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *