RKDEO wint door debutant, Wippolder verliest van Antibarbari

VOETBAL | Nadat RKDEO vorige week vrij was konden de mannen van trainer Wesley Epskamp niet wachten om weer te voetballen. Zondag ontving het team thuis het Haagse Laakkwartier. Na een gelijkwaardig begin was er na tien minuten de eerste kans voor de thuisploeg. Het was Quinten Hellemons die net naast het doel schoot van Laakkwartier-doelman Alessandro Veugelers. Niet veel later was daar ook de eerste kans voor de bezoekers. Karam Boukhari schoot in de handen van de RKDEO-keeper Huub Koning.

Na wat kansen voor RKDEO die Hellemons naast schoot brak er een periode aan waarin Laakkwartier veel de bal had, terwijl de thuisploeg slordig aan de bal was. Ondanks dat werd Laakkwartier niet echt gevaarlijk, vooral omdat de spelers veel met elkaar bezig waren en aan het mopperen waren op de scheidsrechter. Vlak voor rust was er wel een grote kans voor de bezoekers. Hamza Boukhari kwam oog in oog met Koning, maar hij schoot recht op de doelman.

Debutant

Ook in de tweede helft was RKDEO heel slordig aan de bal en werden er vaak verkeerde keuzes gemaakt. Toch was de eerste kans na rust voor de thuisploeg, Irian Boeschoten schoot recht op de doelman van Laakkwartier. De Haagse bezoekers wisten wel wat kansen te creĆ«eren via de twee Boukhari’s, maar het schot ging net naast of Koning kon redding bieden. Twintig minuten voor tijd kwam Femi Aboh er voor RKDEO in. Hij had zijn debuut zondagmiddag. Tactisch werd er daardoor wat omgezet en RKDEO draaide de wedstrijd om in zijn voordeel. Zeven minuten voor tijd gaf debutant Aboh een voorzet die aankwam bij Hellemons. Die schoot binnen: 1-0. Snel erna werd het zelfs 2-0. Spits Tommy Simonis gaf de bal aan Aboh die het winnende doelpunt maakte.

Trainer Wesley Epskamp was tevreden over zijn debutant. ”Het idee was om tegenover hun linksback, die vermoeid was, iemand met meer energie te brengen. En dat is aardig gelukt met een doelpunt en een assist. Het was verder een zwaarbevochten overwinning. Eigenlijk verdiende deze wedstrijd geen winnaar, in mijn ogen. Het was geen beste wedstrijd van ons. Aan de bal waren we RKDEO onwaardig. Heel slordig. We hebben het gefilmd, dus daar gaan we van de week met iedereen naar kijken.”

Petar Simic aan de bal op de helft van Laakkwartier.

Slordig

Door het goede gevoel dat Wippolder had nadat ze vorige week de derby tegen Concordia hadden gewonnen, hoopte de ploeg van trainer Mark Moen die lijn door te trekken tegen mede koploper Antibarbari uit Rotterdam. In de eerste helft waren beide ploegen slordig en gebeurde er weinig voor beide doelen. Na rust duurde het een kwartier voordat de ban werd gebroken. In de 63e minuut werd het 0-1, maar lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Een paar minuten later maakte Casper Spaan 1-1.

Wippolder ging op zoek naar de voorsprong en dat lukte ook bijna via aanvoerder Daley Uythof, maar in het een-op-een duel met de keeper faalde hij. En waar het doelpunt in het voordeel voor de thuisploeg eraan kwam, lag de bal er aan de andere kant er wel in. Wippolder ging weer op zoek naar de gelijkmaker, maar na een tegenaanval werd de eindstand beslist op 1-3.

Trainer Moen was na afloop niet tevreden. ”Het was geen goede wedstrijd. We waren slordig en zeer onzorgvuldig. Het was ook voetballend niet goed wat we lieten zien, ik zag niet het Wippolder wat ik gewend was. Dit verlies zet de boel waarschijnlijk wel weer op scherp bij ons. Want dit Antibarbari is geen wonderploeg, vond ik.”

Hier vind je de stand en de overige uitslagen uit de zondag 2e klasse D.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *