RKDEO wint, maar doet zichzelf toch tekort

Net als zaterdag was het zondag weer prima voetbal weer en ook op sportpark Centrum kwamen er weer genoeg mensen kijken naar de wedstrijd tussen RKDEO en het Delftse Concordia. De mannen van trainer Wesley Epskamp begonnen goed aan de wedstrijd, want na twee minuten spelen lag de bal al in het netje door een verdediger van Concordia. Niet lang kon RKDEO van de voorsprong genieten. In de negende minuut was daar Dylan Franquet die de gelijkmaker wist te maken.

De thuisploeg bleef aanvallen en kreeg ook genoeg mogelijkheden om weer op voorsprong te komen. Alleen gingen de kansen van aanvoerder Rob van Hagen, Quinten Hellemons en Olaf Kramer er niet in. Na een half uur spelen was daar de 2-1. Na een fout van Stan van Leeuwen kwam de bal bij Hellemons die vrij gemakkelijk de bal achter Concordia keeper Sven Bekking kon schieten.

Twee minuten later viel de gelijkmaker weer. Na een goede voorzet van Tijs Sneek kon Damy de Roode de bal binnen schieten. RKDEO ging toch de rust in met een voorsprong. Weer een fout achterin bij de bezoekers en het was opnieuw Hellemons die erin wist te profiteren.

Quinten Hellemons op weg naar het doel van Concordia

Na rust was RKDEO weer de betere ploeg, maar de grootste kans was voor Concordia. Alec Pellemans verloor de bal aan De Roode, maar die schoot tegen de paal. Een kwartier voor tijd dacht Hellemons de wedstrijd beslist te hebben door zijn derde en de 4-2 te maken, maar hij stond buitenspel.

Een kwartier voor tijd kwam Tomas Prieto weer in het veld, hij lag 18 maanden eruit met een blessure. Hij zag dat vlak voor tijd de verdiende 4-2 werd gemaakt. Het was Olaf Kramer die de laatste goal van de wedstrijd maakte.

Lekkere overwinning

”Dit is lekker na vorige week”, zei Wesley Epskamp na afloop. ”Ik heb een compliment aan de jongens gegeven voor het feit dat we na rust minder kansen weggaven. Ik vind wel als je tegen een zeer zwak Concordia in de eerste helft zomaar uit het niets uit je organisatie loopt, en op die manier de 2-2 tegen krijgt, dat we dat slecht doen. Zij gingen voor rust goed om met de fouten die wij maakten. Fouten maken is niet erg, maar het zijn foute passes van 10 meter die niet goed zijn, niet goed elkaar coachen, te laag baltempo. In de eerste helft was dat zeer matig. Verder hadden we genoeg kansen gehad om het eerder af te maken.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse D.

Tomas Prieto mag na 18 maanden revalideren eindelijk weer voetballen
Irian Boeschoten
,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.