RKDEO wint nu wel in de beker

RKDEO deed zondag goede zaken in de bekercompetitie tegen Alexandria ‘66. Op het eigen sportpark Centrum kwamen de bezoekers uit Rotterdam na zeven minuten al op een 0-1 voorsprong. Na een half uur onder druk te hebben gestaan van Alexandria kwam RKDEO beter in de wedstrijd. Echt grote kansen werden er niet gecreëerd, maar de ploeg van trainer Wesley Epskamp kwam er wel beter uit. Na rust was het RKDEO dat duidelijk de betere was. De thuisploeg wist in de tweede helft drie keer te scoren. Dat gebeurde via Olaf Kramer, Irian Boeschoten en Fabian Pak.

Trainer Wesley Epskamp was blij met het resultaat. ”Dit was een goede overwinning van mijn team.” De andere wedstrijd uit deze poule ging tussen West-India en Olympia. Die werd met 2-0 gewonnen door Westlandia.

Stugge ploeg

De tweede bekerwedstrijd van Wippolder was zondag in Ouderkerk aan den IJssel. Op sportpark Ouderkerk begon de ploeg goed aan de wedstrijd tegen vv Spirit. Na drie minuten opende aanvoerder Daley Utrecht de score namens Wippolder. Jordy Krassenburg kon de score snel erna verdubbelen, maar zijn lob belandde op de paal.

Waar het dus net niet goed ging voor Wippolder, was het voor Spirit twee keer achter elkaar raak. Na misverstanden achterin bij de verdediging van Wippolder stond het 2-1 voor de thuisploeg. Spirit dacht met een voorsprong de kleedkamer in te gaan, maar Uythof maakte vlak voor rust de 2-2 na goed doorzetten van Rik Luisman.

Na de thee ging het over en weer. Beide ploegen kregen wat kansen, maar wisten niet meer te scoren. Trainer Mark Moen na afloop: ”Dit Spirit was een stugge ploeg, gelukkig hebben we wel twee keer kunnen scoren. In vergelijking met vorige week hebben we vandaag niet goed genoeg druk gezet, we waren minder gretig. Daardoor vielen die twee tegendoelpunten. Er werd niet doorgedekt en er was te weinig communicatie onderling.”

De andere wedstrijd uit deze poule ging tussen Heinenoord en Berkel. Die wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door Heinenoord.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *