RKDEO wint van de concurrent uit IJsselstein

VOETBAL | Zowel RKDEO als Oliveo (zo) speelde afgelopen zondag thuis. RKDEO speelde tegen VVIJ uit IJsselstein, Oliveo tegen Excelsior’20 uit Schiedam

Op een zonnig Sportpark Centrum in Nootdorp begon RKDEO sterk aan de wedstrijd en dat er resulteerde al snel in dat aanvoerder Rob van Hagen in de 4e minuut de 1-0 maakte. Hierna werd VVIJ wat sterker en kreeg het een paar kansen uit corners. De grootste mogelijkheid was toch weer voor de thuisploeg. Na een pass van Donny Paats schoot Navin Ramlal voorlangs. Een paar minuten later gaf Youni de Bruin een lobje, dat over de verdediging van VVIJ ging, aan Van Hagen die de bal niet voorbij de doelman van VVIJ Thimo van der Mueren kreeg. Zes minuten voor rust werd het toch nog gelijk. Uit een vrije trap scoorde Onur Canbolat de gelijkmaker. Vlak voor rust werd het bijna nog 2-1, maar de mislukte voorzet van De Bruin belandde op de lat en kon in de rebound ook niet afgemaakt worden.

Na iets meer dan 10 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, was het aanvoerder Van Hagen met de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg, maar zijn schot was te slap. Verder was er weinig te zien van beide kanten aan het begin van de tweede helft. Na een tijdje werd het even wat grimmiger, met een paar kleine overtredingen aan beide kanten. Er waren ook veel irritaties over en weer, en dan ook een paar keer richting de scheidsrechter Ed Toonen. Ondanks dat alles maakten de supporters van RKDEO er veel sfeer van. Met veel gezang schreeuwde ze de mannen van RKDEO vooruit.

In de 77e minuut viel er wat te juichen. Youni de Bruin maakte de 2-1 uit de rebound, nadat de spits Luuk Goedbloed miste na een voorzet van invaller Irian Boeschoten. De bezoekers uit IJsselstein probeerden daarna nog de gelijkmaker te maken, maar de doelman van RKDEO Gino Epskamp redde een paar keer knap. Vlak voor tijd was daar toch bijna de gelijkmaker, maar de vrije trap van Michiel Middelhuis belandde op de lat. RKDEO blijft met deze overwinning op de derde plaats in de competitie.

Oliveo speelt gelijk

Oliveo (zo) speelde dit weekend thuis, op sportpark De Groene Wijdte, tegen Excelsior’20 uit Schiedam. De bezoekers begonnen fel aan de wedstrijd en kregen ook de eerste kans. Toch was het Oliveo dat op voorsprong kwam. Tim van Rheenen scoorde vlak voor rust de 1-0. Toch hadden de bezoekers nog mogelijkheden om te scoren. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Mano Iordanidis van Oliveo (zo) een rode kaart, en de vrije trap die daaruit kwam werd uiteindelijk benut door Kala, die de bal erin kopte. Het elftal van Jeroen Hoefnagel staat nu vierde in de competitie.

Hier vind je de stand en overige uitslagen uit de zondag 2e klasse D.

RKDEO probeert de bal in de ploeg te houden met Luuk Goedbloed. Met in de buurt Rob van Hagen (links op de foto) en Youni de Bruin (achter Goedbloed en speler van VVIJ).
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *