RKDEO wint in dorpenderby van Oliveo

VOETBAL | De dorpenderby tussen Oliveo en RKDEO is zaterdag op indrukwekkende wijze gewonnen door het uitteam. Het werd 1-3 op Sportpark De Groene Wijdte. 

RKDEO begon sterk aan de wedstrijd en kreeg de eerste mogelijkheden. Ondanks het sterke begin kwam Oliveo op voorsprong. De openingstreffer was in de 14e minuut gemaakt door Tim van Rheenen na een vrije trap. De scheidsrechter had het doelpunt bijna afgekeurd omdat er sprake zou zijn van buitenspel. Hierna kreeg RKDEO het spel weer in handen, werd het sterker en kreeg het mogelijkheden op de gelijkmaker. Ondanks het overwicht van de uitspelende ploeg kwam Oliveo er een paar keer goed uit. De 1-0 was ook de ruststand.

Het spelbeeld was ook na rust niet anders: RKDEO dat aanvalt en Oliveo dat verdedigt. Het resulteerde dat Twan Greeve de gelijkmaker binnen kopte. Vier minuten later kreeg RKDEO via Fabian Pak een penalty, die werd benut door Rob van Hagen. En een minuut later werd het zelfs voor RKDEO via Luuk Goedbloed. Oliveo kreeg na dit doelpunt nog een paar mogelijkheden, maar ze scoorden niet en het bleef 1-3. Zo is RKDEO nog steeds ongeslagen en verliest Oliveo voor de tweede keer op rij.

Dit zijn de uitslagen van de overige wedstrijden uit de zondag 2e klasse D:

  • XerxesDZB – Wippolder 1-1
  • Hillegersberg vv – VFC 3-0
  • dvv Delft – Meeuwenplaat 1-5
  • SVV – Antibarbari 5-3
  • Concordia – Excelsior ’20 1-2

Hier vind je de stand.

Spelers komen het veld op met veel vuurwerk langs de kant.

Ook veel vuurwerk na de 1-0 voor Oliveo.

 

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *