RKDEO wint Vrijwilligersprijs 2017

RKDEO wint de Vrijwilligersprijs. De vereniging was aanwezig via een computerverbinding.

Voetbalvereniging RKDEO uit Nootdorp is zaterdagavond de winnaar geworden van de Vrijwilligersprijs 2017. Dat werd bekend gemaakt tijdens het evenement Helden om de Hoek, het grote vrijwilligersfeest in het Stanislas College in Pijnacker, RKDEO incasseert naast de hoogste eer ook een bedrag van € 1000, beschikbaar gesteld door het gemeentebestuur. Het team Vluchtelingenbegeleiding van Participe werd tweede (€ 500) en hobbyclub De Doe Wat derde (€ 250).

De toekenning van de tweejaarlijkse Vrijwilligersprijs vond in twee stappen plaats. De stemmen van een jury onder leiding van wethouder Bob van der Deijl telden voor de helft mee; de andere helft werd bepaald door inwoners, die hun stem konden uitbrengen op een van de vijf genomineerden voor de prijs.

Dat RKDEO uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam, was te danken aan de stemmen van de inwoners van Pijnacker-Nootdorp. De jury had nipt de voorkeur gegeven aan Vluchtelingenbegeleiding, maar deze groep scoorde bij de inwoners juist weer minder.

Workshops 

De uitreiking van de Vrijwilligersprijs was een van de hoogtepunten van het vrijwilligersfeest zaterdagavond. Met het evenement Helden om de Hoek werden de vele vrijwilligers die in de gemeente actief zijn in het zonnetje gezet. Ook konden ze leuke workshops volgen. Zo was er een wijnproeverij, een workshop GelukAtelier en ook konden de vrijwilligers leren om te reanimeren moet behulp van de AED. Verder werd gezocht naar de Slimste Vrijwilliger van Pijnacker-Nootdorp en was er ook een Groot Helden Dictee.

Heropening

De uitverkiezing van RKDEO voor de Vrijwilligersprijs maakte zaterdagavond de feestavond in het clubgebouw van de vereniging nog extra feestelijk. De voetbalclub vierde vrijdag en zaterdag de heropening van het clubgebouw, dat er weer schitterende uitziet na de noodlottige brand in nieuwjaarsnacht. Zaterdagavond waren alle leden van de vereniging uitgenodigd voor een daverend feest om de nieuwe kantine feestelijk in gebruik te nemen.

Wethouder Bob. Van der Deijl maakte de prijswinnaars bekend.

De winnaars op het podium, en RKDEO op het scherm op de achtergrond.

 

De workshop Dikke Dames Schilderen was ook deze keer weer erg populair.

Ook een leuke workshop: werken met mozaïek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *