Roos leert je stadsgezichten schilderen

Een instructieboek in groot formaat, 156 pagina’s en bijna een kilo zwaar. Beeldend kunstenaar Roos van der Meijden uit Pijnacker is hartstikke trots. En dat mag ook wel, want haar nieuwe boek ‘Stadsgezichten schilderen’, dat nu in de winkel ligt, is prachtig geworden. Een boek voor mensen die al wat ervaring hebben met schilderen of, zoals Roos het zelf zegt: “die weten hoe ze een kwast vast moeten houden.”

Ze was het al een tijd van plan; een boek samenstellen voor haar eigen leerlingen, maar ook voor andere mensen die van schilderen houden en die hun vaardigheid en techniek willen verbeteren, vooral met de thema’s waarmee Roos veel ervaring heeft: het schilderen van stadsgezichten en interieurs. Want hoewel ze zeer geïnspireerd is door de klassieke schilderkunst is dat wat ze, met moderne middelen en technieken, het liefste doet.

“Ik had al lang het idee dat zo’n instructieboek er nu eens zou moeten komen. Ik zei tegen mijn man: ik zit nu toch veel thuis, ik ga er gewoon mee aan de slag en dan zie ik wel wanneer het een keer afkomt. Deze zomer heb ik het weer opgepakt, want nu wilde ik het wel graag af hebben”, vertelt Roos.

Crowdfunding

De bedoeling was om het boek in eigen beheer uit te geven, maar het kostenplaatje ging wel een beetje haar pet te boven, zoals ze het zelf uitdrukt. “Daarom ben ik een crowdfunding begonnen via Voor de Kunst. In de culturele sector is dat haast de enige manier om een project gefinancierd te krijgen. Het was misschien wel het engste dat ik ooit heb gedaan, want hoe pak je dat aan? Maar het ging heel snel lopen. In een sneltreinvaart kwamen er voldoende donaties binnen.”

En zo kwam het boek er, voorlopig in een oplage van 500 exemplaren, gedrukt door Telstar Print. Eerst mocht Roos twee exemplaren komen ophalen en kort daarna werden de dozen met alle boeken bij haar thuisbezorgd. “Ik kan wel wat hulp van een inpak-Pietje gebruiken…”, verzuchtte Roos op haar Facebookpagina.

Afgelopen week was de officiële boekpresentatie. En nu is het boek dus voor € 39,95 te koop. Het is verkrijgbaar bij boekhandel, maar het is ook mogelijk om het rechtstreeks bij Roos te bestellen. Dat kan via deze webpagina.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *