Ruben van der Kleij komt weer spelen

Monique Horlings, Fenna Volmer, Max Groenen en Ruben van der Kleij (rechts).

Oud-Pijnacker Ruben van der Kleij werd enthousiast voor de brassmuziek bij Jong Haaglanden in Pijnacker en later als lid van de Show & Marchingband van diezelfde vereniging. Zelfs zo enthousiast, dat hij zijn geboorteplaats verliet om trompet te gaan studeren aan het conservatorium in Haarlem. Sinds zijn afstuderen in 2016 werkt hij in het hele land als professioneel musicus. Binnenkort komt hij even terug naar zijn geboortedorp, om met zijn ensemble De Love Bells ouderen in zorgcentra op te vrolijken.

Het koperkwartet, dat wordt gevormd door Max Groenen, trompet, Ruben van der Kleij, trompet en trombone, Monique Horlings, alt sax en klarinet en Fenna Volmer op tenor sax, heeft net als zoveel andere musici door de coronacrisis veel optredens verloren zien gaan. Daarom trekt het viertal komende maand door het land om ouderen in zorgcentra met hun muziek op te beuren. Er staan al een stuk of tien van die concerten op het programma, waaronder een in Veenhage in Nootdorp. Maar wat Ruben betreft kunnen er nog meer bij.

Gratis concert

Het ensemble, gevormd door musici die allemaal zijn afgestudeerd aan het Haarlemse conservatorium, bestaat al een jaar of vijf. Van der Kleij: “We treden in verschillende gedaanten op: in november en december als Kerstact of als Pietenband, in de zomer als Zomer Bells of Love Bells. We hebben zo door het jaar heen flink wat optredens, maar dat is nu door corona allemaal stil komen te liggen.”

De optredens bij zorginstellingen en wooncentra voor ouderen zijn gratis. De musici willen daarmee hun steentje bijdragen aan de spontane hulp die rond de coronacrisis op gang is gekomen. Ze hebben het project aangemeld bij de crowdfundingactie van Voor de Kunst. Dat heeft tot nu toe al ruim 900 euro aan donaties opgeleverd.

Van der Kleij: “Wie nog meer locaties weet waar we zouden kunnen spelen kan contact opnemen. Omdat de coronacrisis nog wel een tijdje duurt willen we na mei zeker nog even door, als blijkt dat het een succes is.” Verzoeken om te komen spelen kunnen verstuurd worden via dit mailadres.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *