Ruime nederlaag voor RKDEO-vrouwen

VOETBAL | De RKDEO vrouwen hadden deze zaterdag in de tweede ronde een bekerwedstrijd tegen zaterdag Topklasser Be Quick uit Zwolle. Beide ploegen doen het nog niet zo goed in hun competitie, want ze staan onderaan in de poule. Be Quick begon goed aan de wedstrijd. In de tweede minuut werd RKDEO-keepster, Lindsay Maaskant, gelijk aan het werk gezet door de aanvallers van de bezoekers.

Waar ze toen nog redding kon bieden, lukte het Maaskant het een paar minuten later niet. Spits Yvette van Baelen stond vrij in het zestien metergebied en kon in de zevende minuut de openingstreffer maken. De bezoekers gingen op zoek naar de tweede treffer, maar de keepster van RKDEO stond steeds in de weg van de aanvalsters van Be Quick. In de 23e minuut moest Maaskant toch de bal uit het doel halen, nadat een lange bal aankwam bij Jasmijn Brink die zo de 0-2 kon binnen schieten.

Weerstand

De thuisploeg bood goed weerstand, maar tot grote kansen kwamen ze nog niet. Vijf minuten voor de rust werd het zelfs 0-3. Een voorzet van links ging door de handen van Maaskant en belandde voor de voeten van Van Baelen, die ongehinderd kon scoren. Vlak voor rust kreeg RKDEO een grote kans om tot scoren te komen. Via een goed spelende Viviane Lacrum kwam de bal uiteindelijk bij middenveldster Jessie Rottier, maar haar schot was net te zacht en kon makkelijk opgepakt worden door de keepster van Be Quick.

Na rust was het eenrichtingsverkeer. Be Quick had de bal en kon verder weg lopen bij RKDEO. Waar Maaskant het eerste kwartier van de tweede helft een paar ballen tegenhield, werd ze in de 66e minuut toch gepasseerd. Indira Vierhout maakte de 0-4. Dezelfde Vierhout zag dat haar schot in de 75e minuut via de binnenkant van de paal ook in het doel belanden. Twee minuten later dachten velen van RKDEO dat Be Quick aanvoerster, Anouk Bourgonje, buitenspel stond, maar volgens de grensrechter was dat niet zo en kon ze de 0-6 maken. De eindstand werd bepaald een paar minuten voor tijd. Be Quick kreeg een penalty en die werd binnen geschoten door Danielle van der Velde. Zo eindigt het bekertoernooi voor de ploeg van trainster Wendy Rietveld met een 0-7 nederlaag.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *