RKDEO speelt thuis gelijk tegen HVV

VOETBAL | Op een regenachtige zondagmiddag speelden Oliveo (zo), Wippolder en RKDEO ‘gewoon’ hun competitiewedstrijd. RKDEO thuis tegen het Haagse HVV, Oliveo en Wippolder beide uit. Dat was tegen RKVV Teylingen uit Sassenheim en sv Hillegom.

In de eerste helft op sportpark Roodemolen was Oliveo (zo) goed begonnen tegen RKVV Teylingen. Voor rust stond het 1-3 voor de ploeg uit Pijnacker. Robbert Brouwer en Bob Ruigrok scoorden namens de bezoekers, het derde doelpunt was een eigen doelpunt van een verdediger van de thuisploeg. Beide ploegen probeerden middels goed en verzorgd voetbal kansen te creëeren. Het was vooral Oliveo dat in scoringspositie kwam. Via buitenspelers Ruigrok en Huurman werden ze zeer gevaarlijk.

Aanvaller Tim van Rheenen deed voor het eerste mee dit seizoen. Hij diende als aanspeelpunt voor de ploeg van trainer Jeroen Hoefnagel. Bijna elk duel won hij en ook zijn kopkracht was een belangrijk wapen. Na een uur werd hij uit voorzorg gewisseld, nadat Bob Ruigrok de 1-4 had gemaakt met een geplaatst schot. Snel erna scoorde Robbert Brouwer de vijfde voor Oliveo na een fantastisch afstandsschot. De 1-6 werd gemaakt door de andere centrale verdediger van Teylingen. Nu staat de ploeg van trainer Jeroen Hoefnagel op een knappe tweede plek.

In Hillegom voetbalde Wippolder op sportpark De Zanderij tegen SV Hillegom. In de eerste helft kwam de ploeg van trainer Ronald Hes op voorsprong via Anthony Sintniklaas. Tot aan de 70e minuut was er niks aan de hand en vielen er toen door persoonlijke fouten drie doelpunten voor Hillegom. Trainer Ronald Hes was na afloop niet te spreken over de scheidsrechter. ”Helaas kon hij geen gebruik maken van de VAR, want anders waren er een aantal handsballen die Jules de Korte, hij was blind, nog zou hebben gezien. Die waren zeker een penalty waard.”

Zuur puntenverlies

Op sportpark Centrum begon de ploeg van trainer Wesley Epskamp goed aan de wedstrijd. Het goede begin werd beloond in de 12e minuut van de wedstrijd, toen spits Tommy Simonis binnen kon tikken na een voorzet van Riejanou Rosini. Tien minuten later viel ook het tweede doelpunt en wéér door spits Simonis. Nadat er op hem een overtreding werd begaan gaf de scheidsrechter een penalty, die de spits zelf binnenschoot, 2-0. De thuisploeg kreeg veel kansen om de voorsprong te vergroten, via onder andere Quincy Tjaden. Zeer onverwacht kwam HVV terug in de wedstrijd; na een counter kon Tommy Steens afronden. Vlak voor rust viel zelfs de gelijkmaker. In de kluts kon Joppe Dekker binnenkoppen.

Na rust bleef HVV de betere ploeg en kreeg het ook de eerste grote kans. Ondanks dat het HVV van trainer André Wetzel (oud trainer van o.a. ADO en VVV Venlo) de meeste kansen kreeg, kwam RKDEO toch op voorsprong. Na doorkoppen van Simonis kon Quincy Tjaden binnen schieten. Invaller en debutant Nordin Maghnouji kon de wedstrijd beslissen, maar via een verdediger van HVV ging de bal net over. Tot grote ergernis van de technische staf kreeg RKDEO geen penalty nadat Simonis onderuit werd getrokken. Uiteindelijk viel toch nog de gelijkmaker vlak voor tijd door Boris Gorlee, 3-3.

Zuur

Trainer Wesley Epskamp had gemengde gevoelens na de wedstrijd. ”We kunnen hier niet mee leven, vooral als je 2-0 voor komt en binnen tien minuten wordt het 2-2. Als je ook nog kansen krijgt op 3 en 4-0 via onder andere Tjaden, dan is het extra zuur als het in een gelijkspel eindigt.”

Epskamp had de voorsprong in de tweede helft zelf niet zien aankomen, ”Ik had de 3-2 niet verwacht, want ik wou ook net wisselen. Iets meer drang naar voren en dan komt de voorsprong op een mooi moment. Dan denk je in de 90e minuut: hij valt onze kant op, met mazzel. Helaas viel de gelijkmaker toch nog.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse C.

Riejanou Rosini krijgt de bal. Rosini speelde een goede wedstrijd.
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *