Ruime overwinning voor Wippolder tegen Meeuwenplaat

VOETBAL | Na de overwinning van vorige week tegen HVV (1-2) hoopte Wippolder zondagmiddag de goed lijn door te trekken tegen VV Meeuwenplaat. Al snel was het raak voor de ploeg van trainer Mark Moen, want na een goede pass van Jasper Tettero op Yannick Prade belandde de bal voor de voeten van Rik Luisman die gemakkelijk de openingstreffer kon binnen tikken. De bezoekers kregen tien minuten later twee kansen. Eerst was daar Ackeo Liefden, maar hij schoot in de handen van Dion de Jong en de tweede mogelijkheid werd in de schoot geworpen van Chris Promes na een fout in de opbouw bij Wippolder, maar Promes schoot voorlangs.

Wippolder wist wel tot scoren te komen. In de twintigste minuut schoot Jordy Krassenburg een vrije trap tegen de touwen. De ploeg van trainer Moen ging op zoek naar meer doelpunten, maar de kansen van Luisman en Krassenburg konden gekeerd worden door Meeuwenplaat-doelman Abdelouahab el Bahraoui. Vlak voor rust konden de bezoekers de aansluitingstreffer maken, maar John Ackon kreeg de bal na een een-op-een duel niet langs keeper De Jong. En ook na rust werd er snel gescoord, Wippolder aanvoerder Daley Uythof maakte een minuut na rust de 0-3. Een kwartier later viel ook de 0-4. Na een ingooi van Pim Sanders werd de bal doorgekopt door Prade en belandde zo voor de voeten van Krassenburg die zo zijn tweede van de middag maakte.

Een kwartier later stond het al 0-6, door doelpunten van Uythof en Prade. De score had groter kunnen zijn als invaller Marco van Trier zijn vizier op scherp had staan, maar hij kopte een schoot een paar keer naast. Krassenburg had vlak voor tijd nog een keer kunnen scoren, maar hij zag zijn schot in de handen van de keeper van Meeuwenplaat belanden.

Zo wint Wippolder vrij eenvoudig van Meeuwenplaat en blijven ze meedraaien in de top van de 2e klasse D.

”Deze 6-0 overwinning staat wel lekker”, begon Moen zijn verhaal na afloop. ”Wij helpen onszelf heel goed door snel de score te openen. We zagen snel waar hun zwaktes lagen en daar hebben wij gebruik van gemaakt. De score had hoger uit kunnen vallen vandaag, maar ik ben blij met deze overinning”. ”Meeuwenplaat was voor de rust nog wel gevaarlijk via de counter”, zei aanvoerder Daley Uythof. ”Waar zij niet scoorden deden wij dat gelukkig wel. Dat voetbalde wel lekker voor ons. En de snelle 3-0 van mij was wel lekker en belangrijk. Vooral voor mijzelf, want ik speel nog niet echt een lekker seizoen. Waar het aan ligt weet ik niet. Daarom is het wel lekker dat ik vandaag belangrijk was met twee goals en een assist.”

Aanvoerder Daley Uythof was blij na afloop met zijn twee doelpunten en een assist.

Deksel op de neus

Op sportpark VFC stond het tussen VFC en RKDEO tot aan de rust 0-0. Wel kreeg de ploeg van trainer Wesley Epskamp via Quinten Hellemons de grootste kans van de eerste helft, maar die werd niet benut. Na tien minuten spelen na rust was het eindelijk raak voor RKDEO. Nadat er hands werd gemaakt in het strafschopgebied kon RKDEO-spits Tommy Simonis zijn ploeg op een verdiende voorsprong schieten. Lang leek het erop dat RKDEO er met de winst van door ging, maar in de laatste minuut kreeg VFC een penalty toegekend. Die werd door Axel de Bruin ingeschoten.

Trainer Wesley Epskamp na afloop: ”De tegenstander heeft zich goed voorbereid op ons, ze stonden veel op hun eigen helft. Toch hadden wij drie, misschien wel vier hele grote kansen om op voorsprong te komen voor rust. Dat deden wij niet en na rust kwamen we op voorsprong na een handsbal na een corner. We gingen wel op zoek naar de 0-2, maar helaas rondden we die kansen niet af. En dan krijg je vlak voor tijd de deksel op de neus, helaas.”

”We zijn een jong team”, ging de trainer verder. ”We moeten nog veel leren, zoals onszelf eerder belonen.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse D.

Jordy Krassenburg zet een aanval op. Ook hij was zondagmiddag belangrijk met twee doelpunten.
Wippolder-middenvelder Jasper Tettero speelde een goede wedstrijd tegen Meeuwenplaat.
,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *