‘Samen Sterk’ zoekt jonge fotomodellen

SBJ Samen Sterk, de organisatie in Pijnacker-Nootdorp die wordt gevormd door de SWOP, Bibliotheek Oostland en het Jeugd- en jongerenwerk, is op zoek naar enkele jonge fotomodellen die willen meewerken aan een promotiecampagne voor een nieuw jongerenproject. Het gaat om Young Leaders, een programma waarmee jongeren de gelegenheid krijgen om een rol te spelen in activiteiten en programma’s van CulturA & Zo in Nootdorp.

Het cultureel centrum wil jongeren een rol geven in de programmering en bij andere zaken die er worden georganiseerd. Ze krijgen via het project de kans om te leren hoe je bijvoorbeeld een persbericht schrijft en andere vaardigheden die handig zijn om stap voor stap betrokken te kunnen worden bij het organiseren, in groepjes meedenken over de programmering en om er in de praktijk echt mee aan de slag te gaan.

Jacqueline van Veen van SBJ Samen Sterk: “We doen het project samen met het jeugd- en jongerenwerk. Jongeren komen al wel geregeld in CulturA & Zo, maar we willen ze een meer actieve rol geven. Je wil dat jongeren in de hele samenleving actief zijn, dus dit kan een mooie stap zijn.” Het Nootdorpse theater heeft al ervaring met het betrekken van jongeren bij activiteiten. Zo was er een jongere die vorig jaar bij de ochtenden van de Voorleesmeisjes de techniek deed en een ander verzorgde de publiciteit.

Campagnefoto’s

Om jongeren in Pijnacker-Nootdorp te interesseren om mee te doen lanceert SBJ Samen Sterk na de vakantieperiode een campagne die de doelgroep kan aanspreken. Daarom is er binnenkort een middag of avond waarin de campagnefoto’s worden gemaakt. Jongeren van 12 tot en met 18 jaar staan dan model in verschillende settingen. De beste foto’s kunnen worden gebruikt voor de pr-campagne.

Die fotoshoot is misschien ook een mooie kans voor jongeren die model zouden willen worden, maar geen idee hebben hoe ze daar aan zouden moeten beginnen, denkt Samen Sterk. “De foto’s van jezelf krijg je uiteraard om zelf te gebruiken voor je eigen social media of voor bijvoorbeeld je portfolio”, laten de organisatoren weten op hun Facebookpagina.

Aanmelden voor de fotoshoot kan bij Kirsten Snoeij via het mailadres ksnoeij@sbjsamensterk.nl.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.