SBJ zet handwerksoos Rode Kruis voort

De handwerksoos van het Rode Kruis wordt voortgezet door SBJ Samen Sterk.

De dames van de Handwerksoos van het Rode Kruis hoeven niet verdrietig te zijn over het feit dat de kruisorganisatie stopt met zijn sociale activiteiten. Hun activiteit wordt voortgezet door SBJ Samen Sterk, het samenwerkingsverband van Bibliotheek Oostland, het Jeugd- en Jongerenwerk en de SWOP. De dames komen elke donderdag bij elkaar in Buurt & Zo in Pijnacker.

Aan de opzet is niets veranderd. De dames haken en breien of gebruiken andere technieken om allerlei leuke en mooie dingen te maken. Maar de gezelligheid is ook wat waard, dus een spelletje rummikup bij de koffie hoort er ook bij, voor wie daar zin in heeft. Ook de locatie blijft hetzelfde, want de soos werd al in Buurt & Zo gehouden. Wel nieuw is dat in de schoolvakanties geprobeerd wordt om ook de jeugd aan het handwerken te krijgen. Hier laat de invloed van de J in SBJ zich voelen.

Sfeer proeven

Mensen die tot nu toe niet meededen aan de handwerksoos zijn welkom om de sfeer te komen proeven en om, als het bevalt, mee te komen doen. De bijeenkomsten zijn steeds op donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur. Wie meer wil weten kan contact opnemen met Nelleke van Eck van de bibliotheek via dit mailadres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *