Scholieren bij ouderen op bezoek

Twee van de scholieren op bezoek bij een oudere dame.

Op de dag van de grote onderwijsstaking gingen 31 scholieren vrijdag op bezoek bij ouderen in Pijnacker-Nootdorp, in het kader van de actie ‘Geen les maar een bezoekadres’. Die was georganiseerd door Young Connection, op de eerste dag van de landelijke vrijwilligersactie van het Oranjefonds, NL Doet.

Tien van de jongeren gingen in tweetallen op bezoek bij ouderen thuis. Daar kwamen leuke gesprekken op gang. De jongeren wilden veel weten over de senioren, maar ze vonden het ook leuk om iets over zichzelf te vertellen. De bezoeken werden erg op prijs gesteld, vooral omdat de ouderen vaak niet zoveel visite meer krijgen.

Een ander groepje scholieren trok naar Ipse de Bruggen in Nootdorp, om appelflappen te bakken bij bewoners die op het terrein wonen. Ook in het Huis van Rie waren jongeren in de keuken te vinden, in dat geval om pannenkoeken te bakken. En dan waren er ook nog leerlingen in Veenhage, waar ze instructies aanbrachten voor oefeningen langs het beweegbad in de tuin van het woonzorgcentrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *