Sedumplantjes tegen bijplaatsen afval

Een interessant experiment op de Dokter Bakkerenlaan in Nootdorp. Het bedrijf ContainerCoat heeft daar in opdracht van de gemeente op proef geveltuintjes rond enkele ondergrondse afvalcontainers aangebracht. Langs de vulkokers van de containers zijn bakken met sedumplantjes neergezet.

Het ziet er niet alleen fleurig uit, zeker als de serum in mei mooi in bloei komt te staan; de gemeente en Avalex hopen ook dat de hoeveelheid afval naast de ondergrondse containers zal afnemen. In andere plaatsen waar de sedumplantjes zijn geplaatst is dat effect goed te zien. In Amstelveen en Oss nam de de hoeveelheid bijplaatsingen direct af. Ook in de gemeente Asse in België zagen ze dat effect: het zogenaamde sluikstorten, zoals men dat daar noemt, verminderde met meer dan 60% door het groen rond de containers.

De bakken met sedumplantjes zijn gemonteerd bovenop de metalen afdekplaat van de ondergrondse containers. Bij het legen is dat geen bezwaar: de plantenbakken gaan gewoon mee omhoog als de ondergrondse containers worden geleegd.

Een reactie op “Sedumplantjes tegen bijplaatsen afval”
  1. Mooi initiatief. Maar blijf het jammer vinden dat we hier feitelijk slecht gedrag belonen. Ik zou liever hebben gezien dat slecht gedrag bestraft werd. Maar ja, niet te handhaven natuurlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *