Seizoen Oliveo (zo) eindigt in mineur

VOETBAL | Op een goed gevulde sportpark ’t Hoge Land in Berkel speelde Oliveo (zo) de laatste wedstrijd van het seizoen tegen VV Hillegersberg uit Rotterdam. Ondanks het vele support van de meegereisde fans uit Pijnacker verloor Oliveo met 0-3, speelt Hillegersberg wel in de 1e klasse en Oliveo speelt volgend seizoen in de 2e klasse zondag. Trainer Jeroen Hoefnagel: ”Bij hen was er meer persoonlijk belang, bij ons meer clubbelang en dat zag je vandaag. Van de duizend mensen die er waren, waren er max 50 van Hillegersberg en 950 van ons.”

Op papier speelde het team van trainer Jeroen Hoefnagel thuis en Hillegersberg uit. En het uitteam begon sterk aan de wedstrijd, en het was snel duidelijk dat Oliveo (zo) een moeilijke middag zou beleven. Hillegersberg was meteen gevaarlijk uit een corner, maar met dank aan doelman Peter-Paul de Rotte bleef het 0-0. De eerste kans van Oliveo kwam pas in de 35e minuut, Tim van Rheenen schoot net naast uit een draai. Voor rust beleefde het thuisteam een sterke fase. Toch bleef het bij rust 0-0.

Harde kern van Oliveo (zo) moedigt het team aan

Na rust begon Oliveo (zo) sterk. Frank van der Zwan zag zijn afstandsschot net naast het doel gaan. Het publiek uit Pijnacker werd nog enthousiaster en luidruchtiger na dat moment. Toch kwam Hillegersberg op een 0-1 voorsprong in de 57e minuut. Het was daarna even zoeken voor de mannen van trainer Jeroen Hoefnagel. In de laatste twintig minuten ging het mis. Eerst was er de rode kaart voor aanvoerder Leon Wouterse die een aanvaller van Hillegersberg van achteren tackelde. Wouterse zelf: ”Hij was niet echt doorgebroken, want er liepen nog wat mensen achter. Ik probeerde in een uiterste reactie de bal te spelen, maar raak uiteindelijk het been van de tegenstander. Sowieso een overtreding, maar ik raakte hem niet hard. Ik vond het zelf wel erg zwaar gestraft”.

Een minuut later kreeg verdediger Gerben Pels zijn tweede gele kaart vanwege een duwfout, en snel erna viel de 0-2 voor Hillegersberg. Enkele minuten voor het einde kreeg middenvelder Wessel Kleij ook zijn tweede gele kaart. Aanvoerder Wouterse: ”Echt twee genante rode kaarten achter elkaar, sloeg echt helemaal nergens op.” In de extra tijd kreeg Hillegersberg nog een penalty, en die kon niet worden tegengehouden door De Rotte en daardoor was het feest bij Hillegersberg.

De spelers, staf en bestuurders van Oliveo bedankten na afloop de meegereisde fans voor hun support.

Hillegersberg in de aanval

Fantastisch seizoen

Trainer Jeroen Hoefnagel: ”Als je speelt voor promotie naar de eerste klasse en je verliest, dan is dat natuurlijk zuur. Hillegersberg heeft een meer voetballende ploeg dan wat wij hebben. Zij hebben ook meer geld in gestopt dan wij, bij ons is het meer eigen jeugd”, begon hij zijn verhaal. ”Na de 0-1 werd het lastiger voor ons, ook omdat de beslissingen van de scheidsrechter niet in ons voordeel waren. Als je voetballend verliest vind ik het niet erg, maar die rode kaarten en dan vooral die van de tweede gele kaarten, sloegen helemaal nergens op. Ook vervelend als je kijkt naar de eerstvolgende wedstrijd van komend seizoen: je mist dan drie spelers.”

Toch is de trainer tevreden. ”Gelukkig blijft iedereen, en dat is mooi. Wij kunnen terug kijken op een fantastisch seizoen, vooral de tweede seizoenshelft. In de laatste 17 wedstrijden maar twee keer verloren. Hoe knap is dat als Oliveo zijnde, als je met alleen maar eigen jongens speelt? De sfeer is perfect daardoor. Volgend jaar gaan we weer verder, alleen wel in de 2e klasse. Maar bij ons zijn het echte clubjongens, dus iedereen mag echt hartstikke trots zijn op deze prestatie.”

Michel van Gulderen (nr 11) van Hillegersberg was van hun kant de gevaarlijkste man

Trots overheerst

Aanvoerder Leon Wouterse: ”Zij zaten iets beter in de wedstrijd en kregen wat meer mogelijkheden. Wij hielden lang stand, totdat de 0-1 viel. Toen waren wij juist meer aan het aanvallen dus dat was een flinke domper. Dan krijg ik ook nog een rode kaart, moet je met tien man verder terwijl we het al zo moeilijk hebben. Dan wordt het natuurlijk helemaal lastig. En als je dan met nog maar acht man op het veld staat is het wel klaar. Het tweede en derde doelpunt waren meer voor de statistieken.”

Aanvaller Tim van Rheenen: ”Terecht verloren vandaag, zij hadden meer kansen gekregen. Wij wisten natuurlijk dat het een goede tegenstander was, ondanks dat we ze in de competitie twee keer hadden verslagen.” De fans vond hij fantastisch vanmiddag. ”Dit doet wel wat met je als speler, als je deze aantallen ziet bij ons die zijn meegekomen. Oliveo is een echte club, en hieruit blijkt dat maar weer eens. Je hoorde ze de gehele eerste helft, zelfs toen we 0-1 achter kwamen bleven ze gaan en gingen ze zelfs harder roepen. Dat is gewoon mooi. Voor de rest hebben wij een fantastisch seizoen gedraaid, dus kunnen met opgeheven hoofd het veld verlaten. Wij hebben het maximale eruit gehaald, misschien zelfs wel meer. Nu overheerst de teleurstelling, maar de trots komt later echt nog wel. Absoluut.”

Harde kern voorafgaand van de wedstrijd
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *