Senioren bewegen bij iedereen om de hoek

In CulturA & Zo in Nootdorp hield Alzheimer-afdeling DWO (Delft/Westland/Oostland) zaterdag een bijeenkomst in het kader van ‘Senioren bewegen bij u om de hoek’. Dat deden zij in samenwerking met de Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp, Buurtzorg, Careyn en Pieter van Foreest. In elke kern wordt deze activiteit gehouden. 

De ongeveer dertig aanwezige ouderen kregen een uitleg over deze vorm van bewegen. Anderhalf uur matig inspannend bewegen is goed voor lijf en leden. Maar ook goed voor de mentale gezondheid. Bewegen zorgt ervoor dat je gelukkiger bent en vaker onder de mensen komt. 

Na de uitleg gingen de ouderen in en rond CulturA & Zo aan de slag met aangepast sporten. Men was in de balletzaal onder begeleiding bezig met tafeltennis en bewegen op muziek. Vooral het duofietsen met een kleine ronde Nootdorp was populair. Minder belangstelling was er voor het knotshockey. Ook werd er uitleg gegeven over andere sporten zoals wandelen en dynamic tennis. 

De nieuwe wethouder Hanneke van de Gevel, als vervangster van Marieke van Bijnen die thuis in quarantaine zit vanwege corona, was weer blij dat dit soort activiteiten weer van start gingen. “Ik kan me herinneren dat mijn laatste activiteit als wethouder voor de corona ook dit ‘seniorbewegen’ was. Het geeft aan dat we veel te lang niets hebben gedaan, nu ruim twee jaar geleden. Mooi dat het allemaal weer van start gaat.”

Op zaterdag 9 juli om 14 uur is de volgende editie in wijkcentrum de Kiezel in het Atrium aan de Laan der Zeven Linden 175 in Delfgauw. Het is gratis! Heeft u nog vragen? Bel gerust met Jasper Duivelshof, beweegcoach: tel. 06 8205 1401 of mail: beweegcoach.senioren@gmail.com. Na een gratis kennismakingsles kunt u een keuze maken uit de verschillende soorten van bewegen voor senioren. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.