Sensor meet of container vol is

Met de vulgraadsensoren kan Avalex op afstand zien wanneer een container vol dreigt te raken. Dan kan snel actie worden ondernomen.

Als alles goed gaat is komt het over een maand of drie niet meer voor dat afvalcontainers van Avalex zo vol zitten dat bewoners hun troep er maar naast zetten. Voor 1 april moeten alle ondergrondse containers van het afvalbedrijf, ook die in Pijnacker-Nootdorp, zijn voorzien van zogenaamde vulgraadsensoren. Die geven een seintje als de container vol dreigt te raken.

Avalex kan dan op afstand zien welke containers moeten worden geleegd. Ook hoeven chauffeurs niet meer onnodig containers te legen die nog maar half vol zijn. Hiermee denkt Avalex kilometers en dus ook kosten te besparen.

De sensoren worden de komende maanden aangebracht op 3500 ondergrondse containers in alle gemeenten waar het bedrijf actief is. De meter peilt continu hoeveel afval er in een container zit. Deze meetresultaten worden op afstand doorgegeven aan de planning van Avalex. Als de software aangeeft dat een container snel vol raakt, dan wordt de locatie meteen in de route opgenomen.

Avalex verwacht dat door het nieuwe systeem volle containers worden voorkomen en dat er minder vuilniszakken naast de container worden geplaatst. Ook hoopt men dat het aantal klachten hierdoor afneemt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *