Sint deelt vergeten pakjes uit

Dames van de pas opgerichte vrouwengroep van de Lions hadden een hele klus om al het speelgoed uit te zoeken.

Al zeker twee jaar lang lag ergens in een opslag in Pijnacker een grote hoeveelheid speelgoed te verstoffen, die afkomstig was van de Speelgoedbank Pijnacker. Dat initiatief van Kelly Kleinis was destijds gestopt, en het lukte toen niet om een goede bestemming te vinden voor het vele speelgoed dat was verzameld.

Maar die vergeten pakjes krijgen nu een prima bestemming. Dankzij een goede samenwerking van CulturA & Zo in Nootdorp, de Lions Nootdorp-Pijnacker, het Taalhuis, het Vluchtelingenwerk en enkele sponsors komt het speelgoed nu terecht bij kinderen uit gezinnen die onvoldoende te besteden hebben om eens lekker uit te pakken met Sinterklaas.

Beurs

De Lions hadden aanvankelijk het plan om een speelgoedbeurs te organiseren, waar gezinnen met een laag inkomen wat leuks voor de kinderen konden uitzoeken. Luuk van den Eijk van de Lions: “Dat zou vandaag gebeuren, op zaterdag 28 november. We hadden door CulturA & Zo al de theaterzaal aangeboden gekregen om de beurs daar te houden, maar vanwege corona durfden we het toch niet aan om een groot aantal mensen langs te laten komen.”

De kort geleden opgerichte vrouwengroep van de Lions trok na het afblazen van het evenement het initiatief naar zich toe. Een groep vrouwen ging in de opslagruimte van een van de leden van de vereniging aan de slag om al het speelgoed uit te zoeken en te sorteren. Dat was een flink karwei, zegt Van den Eijk. “Het was een heleboel speelgoed, oud en nieuw door elkaar. De eerste klus was dus om uit te zoeken wat geschikt zou zijn om uit te delen. Uiteindelijk is al het nieuwe of vrijwel nieuwe speelgoed daarvoor geselecteerd.”

Ingepakt

Nou is een pakje van Sinterklaas natuurlijk pas een leuk pakje als het ook is ingepakt. Dat was dus de volgende klus. Kantoorboekhandel Van Atten in Pijnacker stelde mooi inpakpapier beschikbaar, en zo ging het speelgoed als mooi kadootje de juten zakken van Piet in. De Sligro in Leidschenveen stelde vervolgens nog veertig kilo strooigoed en vijftig chocoladeletters beschikbaar, en daarmee was de bijzondere zending van de Sint compleet.

Dit weekend zijn al veel pakjes uitgedeeld aan kinderen van vluchtelingengezinnen. En in de komende dagen krijgen de moeders die geregeld het Taalhuis in de vestigingen van Bibliotheek Oostland bezoeken, de gelegenheid om wat leuks uit te zoeken voor hun kinderen.

Zo komen alle vergeten pakjes dus goed terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *