Sita Breuseker scoort bij debuut, maar DSVP verliest

VOETBAL | De DSVP-vrouwen namen het zaterdagmiddag op tegen Jodan Boys uit Gouda. Op sportpark Oosterwei kwam de ploeg van trainer Cees Kruys aan met een licht gehavend elftal. Daarom zaten er vier talenten op de bank. Twee van de MO-17, Naoual el Yahyaoui en Rijke van der Vegte en twee van de MO-19: Sita Breuseker en Lisa Klijn.

In de eerste helft begon Jodan Boys goed aan de wedstrijd en zette goed druk op de helft van DSVP. Vanwege de andere samenstelling was DSVP lang zoekende. Na verloop van tijd liep het wat beter bij de ploeg van Kruys. Net als de thuisploeg begon DSVP steeds beter te combineren. Ook waren er een aantal mooie combinaties te zien. Onder andere via debutant Sita Breuseker, want zij blokte de bal van haar tegenstander en gaf de bal aan Geena Toussaint. Alleen kon Toussaint de bal niet goed onder controle krijgen in het zestienmetergebied, doordat er een verdediger goed mee liep.

Het spel ging op en neer, maar echte 100 procent kansen werden er niet gecreƫerd. Jodan Boys had wel een klein overwicht en werd ook gevaarlijk via wat corners. Beide teams kregen nog wel wat kansen, maar geen van beide ploegen wist voor de rust te scoren. Al dacht iedereen van DSVP dat ze voor de rust nog wel recht hadden op een penalty, maar volgens de scheidsrechter werd er geen hands gemaakt door een verdediger van Jodan Boys. Na rust maakte Naoual el Yahyaoui haar debuut en zij kon in de eerste en beste aanval bijna gelijk scoren. De jonge aanvalster zorgde voor veel gevaar met haar snelheid, maar haar schoten waren net iets te zacht waardoor de keeper van Jodan Boys de ballen kon tegenhouden.

Debutant scoort

Het spel ging weer op en neer en beide ploegen wisten genoeg kansen te creƫeren. Het was de thuisploeg die op voorsprong kwam. Eerst werd de aanval van Jodan Boys afgeslagen door goed werk van Romy Bruins, maar nadat Jodan Boys weer in de aanval was kon aanvalster Sophie Opschoor de 1-0 binnen koppen. De ploeg van Kruys was daarna het even kwijt en keek niet veel later tegen een nog grotere achterstand aan. Na een fout in de verdediging kon Hannelot Bitter op keeper Nicole van den Berg lopen en haar passeren. DSVP liet het er niet bij zitten en toonde dat ze zeker niet onder deden voor Jodan Boys. Via onder andere Bo van Niel werd DSVP gevaarlijk, alleen haar schot was te zacht.

Daarna werd El Yahyaoui de diepte in gestuurd en werd onderuit gehaald. Iedereen dacht aan minimaal een gele kaart, maar de scheidsrechter gaf alleen een waarschuwing. Uiteindelijk kwam de aansluitingstreffer toch. Een mooie bal van El Yahyaoui op Van Niel, zij gaf een steekbal op Sita Breuseker die verwoestend uithaalde van net buiten de zestien. De bal vloog zo de kruising in en dat betekende de 2-1. Nu was Jodan Boys het even kwijt en drukte DSVP door om de gelijkmaker te forceren. Vooral via corners werd de ploeg van Kruys gevaarlijk, maar het laatste tikje kwam niet. Zo verloor DSVP met 2-1 van Jodan Boys.

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse B.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.