SkippyPePijn ziet scholenplan niet zitten

De vestiging Wombat van Skippy PePijn zou moeten verhuizen naar de Groen van Prinstererlaan. De opvangorganisatie ziet daar veel nadelen in.

De kinderopvangorganisatie SkippyPePijn dreigt een gat te schieten in het scholenplan voor Pijnacker-Noord, dat door het college van B & W is voorgesteld. De opvang ziet verplaatsing van zijn locatie Wombat, nu gevestigd aan de Goudenregensingel, naar de Groen van Prinstererlocatie niet zitten.

SkippyPePijn is bang dat het opgeven van de centrale plek in de wijk die de opvang nu heeft, negatieve gevolgen kan hebben voor de exploitatie. Vooral het bereik van de peuteropvang zou daardoor minder kunnen worden. Ook zou de organisatie dan een IKC gaan vormen met Octantschool Schatkaart, waar juist de minste klanten vandaan komen. Daarom laat de opvang in een inspraakreactie weten dat het idee om de Wombat te verplaatsen naar de nieuwe plek, ‘niet onze voorkeur’ heeft.

Op dit moment bedient de vestiging van SkippyPePijn in Pijnacker-Noord drie basisscholen: de Josephschool, de Beatrixschool en Schatkaart. Het was al bekend dat de Wombat op termijn de huidige plek moet verlaten. Eerder waren er plannen voor een multifunctionele accommodatie aan de overkant, naast de Josephschool. Dat lijkt de opvangorganisatie een veel beter plan. Samen met de Josephschool en de Beatrixschool wil SkippyPePijn op die locatie graag een IKC vormen, een ‘hart voor de wijk met voorzieningen voor jong en oud.”

Veel vragen

De wethouders Ilona Jense en Peter Hennevanger krijgen donderdag in de beeld- en oordeelvormende vergadering van de gemeenteraad veel vragen te beantwoorden over het plan om Schatkaart en SkippyPePijn samen met de Casaschool te vestigen aan de Groen van Prinstererlaan. Ter voorbereiding van de vergadering hebben de meeste raadsfracties al vragen ingezonden.

Zo informeren verschillende fracties naar de financiële gevolgen van het scholenplan en de afwegingen die het college daarin maakt. Ook zijn er veel vragen over de verkeersafwikkeling door de wijk als de scholen op de beoogde locatie komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *