Slecht spelend Wippolder verliest van COAL

Op een regenachtig sportpark Pauwmolen namen zondagmiddag Wippolder en het Rotterdamse COAL het tegen elkaar op. Het was een matige wedstrijd van beide ploegen, al was de eerste grote kans wel voor de bezoekers. Anes Baslija schoot net over het doel van keeper Dion de Jong. Namens de ploeg van trainer Mark Moen waren het Anthony Sintniklaas en Daley Uythof die gevaarlijk werden met afstandsschoten. Na een half uur dachten de bezoekers via Husein Sipovic op voorsprong te komen, maar hij stond buitenspel. Via Dalvin Delgado kreeg COAL een paar minuten later opnieuw een grote kans, maar De Jong kan de bal tegenhouden.

Vlak voor rust werden beide ploegen nog gevaarlijk. Wippolder twee keer via aanvoerder Uythof en Sijenterlique Boahen zag zijn schot namens COAL op de lat belanden. Na een kwartier in de tweede helft viel dan toch de 0-1 voor de Rotterdammers. Eerst schoot Sipovic net naast en nadat de bal was terug gewonnen van Wippolder gaf Anel Kahrovic de bal voor op Delgado, die gemakkelijk binnen kon tikken. De ploeg van Moen ging op zoek naar de gelijkmaker, maar tot grote kansen kwamen ze niet. De bezoekers uit Rotterdam mochten vlak voor tijd zelfs verder met tien man, nadat Delgado zijn tweede gele kaart kreeg. Het maakte uiteindelijk niks uit, want de stand bleef 0-1. Zo verliest Wippolder voor de tweede keer en zakken ze naar de vijfde plek op de ranglijst.

”We hebben hier vandaag dure punten laten liggen, laat ik het zo zeggen”, begon Mark Moen na afloop. ”Het was een taaie ploeg, taaier dan ik dacht. Er zaten technisch vaardige spelers tussen en lang leek er niks aan de hand. totdat ze na een onzorgvuldigheid bij ons konden scoren. Toen werd het lastig voor ons. Zij gingen op de verdediging spelen en COAL heeft wel wat spelers ook die er alles aan deden om de overwinning over de streep te trekken. Helaas hebben we niet meer de gelijkmaker kunnen maken. Wel een domper, we hadden hier graag punten gepakt. Vooral als je volgende week tegen HVV moet. We wilden laten zien dat we graag met de top drie mee willen doen.”

Terecht gelijk spel

RKDEO moet het zondagmiddag doen zonder hun trainer Wesley Epskamp, die ziek thuis zit. Op sportpark HMSH zat daardoor zijn assistent Richard Lodder op de bank. Lodder zag dat RKDEO goed aan de wedstrijd begon en een paar keer gevaarlijk werd voor het vijandelijke doel. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong door Hamza Chikhi. Hij kapte naar binnen na een corner en kon de bal in de korte hoek schuiven. Na rust was RKDEO de sterkere ploeg en kwam na een kwartier spelen op gelijke hoogte. Irian Boeschoten schoot een vrije trap vanaf de flank schitterend binnen. In de laatste paar minuten ging de ploeg van Lodder iets anders spelen en kregen ze nog twee goede kansen om op voorsprong te komen. Het bleef uiteindelijk bij 1-1. Lodder na afloop: ”Dit was een terechte uitslag. Eigenlijk verdienden wij niet meer.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse D.

Wippolder aanvaller Anthony Sintniklaas in duel om de bal.
Jordy Krassenburg aan de bal op het middenveld, Anel Kahrovic (13) kijkt toe.
,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *