Slordige RKDEO-vrouwen krijgen deksel op de neus

VOETBAL | De meiden van RKDEO hoopten de rug te rechten tijdens de regio-derby tegen SEP uit Delft. Op sportpark Tanthof Zuid werd door de ploeg van trainer Wendy Rietveld een pijnlijke nederlaag geleden, het werd 3-0 voor SEP. Dat betekende de zevende nederlaag op rij voor RKDEO.

De ploeg uit Nootdorp begon goed aan de wedstrijd, want in de eerste 25 minuten was RKDEO dominant, werden de felle duels gewonnen en werden er via vlotte combinaties genoeg aanvallen gecreëerd. Al was er maar één echt grote kans via aanvaller Eline Letsch en verder waren er wat mogelijkheden van Diana Nepomuceno, Michelle Oosterlaken en Larissa Zoutman, maar na het goede begin werd de wedstrijd uit handen gegeven.

Voor rust profiteerde SEP nog niet van de slordigheden van RKDEO, maar na rust gebeurde dat wel. De persoonlijke fouten bij de bezoekers werden nu wel afgestraft. Dat gebeurde door Nina de Letter (2x) en Annemijn Kreffer. De ploeg van Rietveld creëerde zelf nauwelijks wat. Al verdiende een een-tweetje tussen Oosterlaken en Elisa Muusers, schot van Zoutman en een goede actie van Letsch een beter lot. Rietveld kwam na afloop met een pijnlijke conclusie: ”Dat is als je de kansen niet benut, er onnodige fouten worden gemaakt, er ook niet tegen te trainen valt. Er rest voor de winterstop nog één competitiewedstrijd tegen de hekkensluiter, De Blokkers, en een bekerduel tegen DSVP uit Pijnacker.” Tijdens de winterstop gaat de staf een plan bedenken om in de tweede seizoenshelft beter voor de dag te kunnen komen.

Hier vind je de stand en de overige uitslagen uit de zondag 1e klasse C.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *