Snel besluit of Jalink bij Nootdorp blijft

VOETBAL | Binnen nu en twee weken wordt bekend wie er volgend seizoen de trainer is van SV Nootdorp. Tot het einde van het seizoen is dat sowieso Marco Jalink. Samen met het bestuur gaat Jalink daarover de komende weken in gesprek. Ook wordt de spelersgroep daarbij betrokken. Dat vertelde voorzitter Sander Jansen dit weekend voor de wedstrijd tegen Die Haghe, die eindigde in een gelijkspel (0-0). Jalink is in de winterstop aangesteld als vervanger van Dick Boereboom, die eind vorig jaar aan de kant is gezet door de club.

Dat Marco Jalink als trainer werd aangesteld, was het gevolg van het feit dat Boereboom tussen Kerst en oud en nieuw te horen kreeg dat hij op zoek kon gaan naar een andere vereniging. Voorzitter Jansen zegt achteraf dat dit een moeilijke beslissing was, maar wel eentje waar hij en het bestuur nog steeds achter staan. ”De resultaten waren niet heel denderend natuurlijk, maar wij denken dat we met een andere manier van werken en een andere trainer meer punten kunnen halen. Dick Boereboom heeft nog wel heel veel krediet binnen de club, maar wij als bestuur denken dat de energie tussen de spelers en trainer op was en dan moeten wij keuzes gaan maken.”

De spelersgroep was het aanvankelijk met deze beslissing niet eens en heeft ook gezamenlijk een brief gestuurd naar Jansen. ”Ik begrijp de emotie van de jongens wel, want ze hebben toch vijf of zes jaar met Boereboom samengewerkt en als mens is het echt een wereldvent. De beslissing was daarom ook heel lastig voor ons.”

Teleurgesteld

Net als voor de rest van de vereniging was het voor Boereboom zelf ook een grote verrassing dat hij weg moest. Hij wilde afgelopen weekend verder niet ingaan op de uitspraken van de voorzitter. Boereboom wil het liever houden op zijn eerdere verklaring van afgelopen december. Toen liet hij weten teleurgesteld te zijn over de beslissing, maar hij kijkt wel positief terug op de afgelopen vijf jaar bij SV Nootdorp. Hij wenste de club veel succes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.