Snel hulp voor ondernemers

De gemeente Pijnacker-Nootdorp werkt mee aan snelle ondersteuning van ondernemers die door de coronacrisis in financiële problemen komen. De gemeente heeft vooral een rol bij het verlenen van aanvullende inkomensondersteuning. Na advies of een ondernemer in aanmerking komt voor de tijdelijke bijstandsregeling voor zelfstandigen zorgt de gemeente voor stipte en tijdige uitbetaling, zo meldt een woordvoerder.

Via het Klantcontactcentrum van de gemeente komen al de eerste vragen binnen van ondernemers, die gebruik willen maken van de maatregelen die de rijksoverheid dinsdag bekend heeft gemaakt. Op deze pagina op de gemeentelijke website staat daar al veel informatie over.

Regionaal bureau

Zelfstandigen die in aanmerking willen komen voor de tijdelijke bijstandsregeling moeten contact opnemen met het Regionaal Bureau Zelfstandigen in Rotterdam, waar ook de gemeente Pijnacker-BNootdorp gebruik van maakt. Dit bureau adviseert of een ondernemer in aanmerking komt voor de regeling, waarna de gemeente zorgt voor aanvulling van het inkomen tot het sociaal minimum. Ook is ondersteuning mogelijk in de vorm van een lening voor bedrijfskapitaal tegen een verlaagd rentepercentage.

De VVD in Pijnacker-Nootdorp vroeg eerder deze week ook aan B & W om ondernemers uitstel van betaling te verlenen voor de gemeentelijke belastingen. Daar is nog geen besluit overgenomen.

Rustiger

Bij het Klantcontactcentrum van de gemeente is het tot nu toe niet drukker dan anders, op sommige momenten zelfs rustiger. Er komen vragen binnen over uitkeringen, of afspraken binnen het gemeentehuis doorgaan, maar bijvoorbeeld ook of het mogelijk is om huwelijksvoltrekkingen die gepland waren in horecagelegenheden, nu te doen een ruimte in het gemeentekantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *