Snelle voorsprong hielp Nootdorp

VOETBAL | Op het eigen sportpark ‘s-Gravenhout speelde SV Nootdorp tegen VV Smitshoek uit Barendrecht. Na een snelle 2-0 voorsprong won de ploeg van trainer Dick Boereboom met 3-0.

Zaterdagmiddag was het heerlijk weer om te voetballen. Op een zonnig sportpark ‘s-Gravenhout begon de thuisploeg sterk aan de wedstrijd. Al na acht minuten spelen schoot Dominique Aries in de rebound de 1-0 binnen voor zijn ploeg. Twee minuten later kopte aanvoerder Mike Hollenberg naar 2-0, na een vrije trap van Ryan Lugtigheid. Nootdorp bleef de betere ploeg, maar ook was het team van Boereboom slordig soms in balbezit. Pas in de 35e minuut kregen de bezoekers uit Barendrecht de eerste mogelijkheden. Eerst redde doelman Yannic Augustinus goed, maar daarna kwam de doelman goed weg nadat een schot van een aanvaller van Smitshoek op de paal belandde. Smitshoek geloofde daarna er weer in, en werd voor rust nog een paar keer gevaarlijk.

Jerry Plat namens Nootdorp in balbezit

Na rust was het weer Smitshoek die gevaarlijker bleef, terwijl Nootdorp veel kleine foutjes maakte. In de 64e minuut kreeg Nootdorp de wedstrijd weer in handen en werd het gevaarlijk via een counter, maar de keeper van Smitshoek, Mike van de Wijngaart, redde goed. Twintig minuten voor tijd kon Lugtigheid de 3-0 maken, maar zijn schot ging net naast. Tien minuten later was het wel raak voor Lugtigheid, na een overname net op de helft van Smitshoek door Jerry Plat kwam de bal bij Lugtigheid die nu wel de 3-0 maakte. Door deze overwinning is het gat met DFS (dat verloor met 0-2 van Ter Leede) nog maar twee punten. Maandag spelen Capelle en DFS sv tegen elkaar, en dat zijn de twee ploegen die boven Nootdorp staan. Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag Hoofdklasse A.

Sterk begin

Trainer Dick Boereboom was blij met de overwinning op Smitshoek: ”Het is een mooie overwinning. Snelle 1 en 2-0 voor ons. Het mag ook een keer meezitten. En als je deze voorsprong over de streep kan trekken weet je dat je het eerste kwartier na rust moet doorkomen. Als dat lukt hoeft de bal maar één keer goed te vallen voor de 3-0 en is de wedstrijd klaar”, begon de trainer zijn verhaal. ”Na de 2-0 vielen we niet weg, maar we werden naar achteren gedrongen en gingen geforceerd voetballen. Dan moet je wel druk naar voren houden en in de omschakeling kansen creëren. En wat DFS ook doet: we moeten het zelf doen, al blijven we afhankelijk van ze. Maar het gat is maar twee punten, dus na één wedstrijd kan het anders zijn.”

Assistent trainer Dick Sloos sloot zich er bij aan: ”Op eigen veld zijn we sterker dan wanneer we uit spelen. Vorige week zijn we weggespeeld bij Ter Leede op kunstgras, en dit veld werkt in ons voordeel”, begon Sloos. ”Na de 2-0 zijn we op twee gedachten gaan hinken: gaan we achteruit lopen of blijven we vooruit voetballen? Daardoor ontstonden er ruimtes op het veld.”

Spannend worden

De man van de wedstrijd, Ryan Lugtigheid, was tevreden. “Belangrijk dat we winnen, en staan nu nog maar twee punten achter DFS. Het kan nog spannend worden. Persoonlijk is het ook wel lekker dat ik bij twee van de drie doelpunten betrokken ben, het zat een keer mee allemaal. Je merkt ook dat iedereen het de laatste tijd lastig heeft om hier te komen voetballen tegen ons. We krijgen genoeg kansen, maar we maken ze steeds niet af. Dit keer gelukkig wel en dat is gewoon heerlijk.” Toch ging het niet de hele wedstrijd van een leien dakje. ”Na de 2-0 hadden we het een kwartiertje lastig denk ik, plus laatste kwartiertje eerste helft. In de tweede helt zijn we niet meer in de problemen gekomen, op een paar corners en vrije trappen na.”

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *