‘Softwareprobleem oorzaak van vragen over grof vuil’

Avalex kan grof vuil voor de deur ophalen, maar daar moet wel voor worden betaald. Tot nu toe is dat door een softwareprobleem niet in rekening gebracht, zegt het bedrijf.

Afvalverwerker Avalex meldt vrijdag dat een softwareprobleem de reden is dat tot op heden in Pijnacker-Nootdorp geen kosten in rekening zijn gebracht voor het ophalen van grof vuil. Het bedrijf onderzoekt hoe dit ‘op zo kort mogelijke termijn’ kan worden opgelost, meldt Avalex in een verklaring op zijn website. Over het al dan niet moeten betalen voor het ophalen van grof vuil is in de afgelopen dagen onduidelijkheid instaan, blijkt uit berichtgeving op Telstar Online.

Raadslid Manuela Bijl (Eerlijk Alternatief) neemt geen genoegen met de verklaring van Avalex. “Niet verschuilen achter softwareprobleem, interne financiĆ«le controle had dit op moeten merken”, twittert ze.

Met de gemeente Pijnacker-Nootdorp is de afspraak gemaakt dat inwoners van de gemeente moeten betalen voor het ophalen van grof huisvuil. Deze afspraak is gemaakt om mensen te stimuleren grof vuil zelf naar een milieustation te brengen. Dat is gratis. Voordeel is dat het afval dan wordt gesorteerd en dus kan worden gerecycled, en ook levert het kostenbesparingen op, aldus de verklaring van Avalex op de website.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *