Speeleiland op 7 maart officieel open

Het speeleiland is met stapstenen bereikbaar, maar ook via een mooie touwbrug.

Het nieuwe speeleiland, dat in de afgelopen maanden is aangelegd op de hoek van de Kerkmeesterstraat in Delfgauw, wordt op 7 maart officieel geopend. Dat onthulde wijkmanager Marjolein van der Vlies vandaag via haar Twitter-account. De natuurspeelplek is in samenspraak met de kinderen van Delfgauw ontworpen door het bureau RIS, dat is gespecialiseerd in buitenspeelplaatsen.

De aanleg van de avontuurlijke speelplek, die bereikbaar is via een touwbrug en stapstenen door het water, is bijna klaar. Anderhalve week geleden zijn de speeltoestellen geplaatst. Die moeten binnenkort nog worden gekeurd en het gras wordt nog ingezaaid. Als dat gebeurd is worden de hekken weggehaald en kunnen de kinderen het eiland in gebruik nemen.

Hoe de natuurspeelplek gaat heten wordt nog even geheim gehouden. Woensdag hebben drie juryleden zich tijdens een lunch gebogen over de namen die waren verzameld, en een daarvan is het inderdaad geworden. Het is dus nu speculeren: wordt het Avonturia, Land van Emerald, Schateiland of toch Natuureiland De Groene Steen? Op 7 maart zullen we het weten. 

De jury beraadt zich over de naam van de natuurspeelplek. Op de rug gezien: Hidde, die namens de kinderen van de wijk in de jury zat. (foto: wijkmanager Marjolein van der Vlies.)

Wat de naam van de natuurspeelplek is geworden, houdt de jury nog even geheim. (foto: wijkmanager Marjolein van der Vlies.)

Een touwbrug vormt een van de toegangen tot het speeleiland.

De nieuwe speelplek is ontworpen in samenspraak met de kinderen in de wijk. Die wilden beslist iets avontuurlijks.

Een opmerking bij " Speeleiland op 7 maart officieel open"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *