Sponsornamen mogen tóch weer

De namen van de sponsoren stonden al jaren op de reclameborden, Vorig jaar moesten ze ineens worden afgeplakt.

Organisatoren van evenementen in Pijnacker-Nootdorp mogen in de toekomst toch weer de namen van de sponsors op hun reclameborden zetten bij de rotondes Molenaar Blonkweg/Oudeweg en Nootdorpseweg/Sportlaan. Die aanpassing is opgenomen in het uitvoeringsbeleid evenementen, dat door B & W is vastgesteld.

Vorig jaar ontstond over dit onderwerp een relletje, toen op de reclameborden voor de Nootdorpse Kermisweek de sponsornamen moesten worden afgeplakt. Ambtenaren hadden de organisatoren er op gewezen dat die namen niet mochten worden vermeld, omdat dat sinds kort volgens de Algemene Plaatselijke Verordening was verboden.

Bezwaar

Door de ophef die hierover ontstond en nadat de fracties van VVD en Gemeentebelangen schriftelijke vragen had gesteld, liet burgemeester Francisca Ravestein weten dat de exploitant van de buitenreclame in de gemeente had geëist dat de sponsornamen zouden worden afgeplakt. Deze concessiehouder, het reclamebedrijf Robin Best Outdoor Media, had al eerder vanuit concurrentieoverwegingen bewaar gemaakt tegen de reclame op de evenementenborden, maar toen kon de gemeente het nog niet tegenhouden. Daarom werd het verbod uiteindelijk in de APV opgenomen en moesten de borden vorig jaar worden afgeplakt.

Vorig jaar had het college nog betoogd dat er voldoende andere mogelijkheden waren om de namen van de sponsors te noemen en dat het verbod op de reclameborden dus nauwelijks een probleem zou zijn. Maar daar is B & W nu dus toch van teruggekomen. De sponsornamen worden in het nieuwe uitvoeringsbesluit nadrukkelijk toegestaan bij de borden op de twee rotondes. De sponsoruitingen moeten wel beperkt zijn; ze mogen niet meer dan een vijfde van het reclamebord in beslag nemen.

Nieuwe afspraken

Het is nog niet duidelijk of de exploitant van de buitenreclame, die de zogenaamde A0-borden rond lantarenpalen uitbaat, daar nu wel mee instemt. Volgens een woordvoerder op het gemeentekantoor gaat de gemeente hierover met de exploitant nog nieuwe afspraken maken.

Het beleidsstuk ligt nu zes weken ter inzage. Belanghebbenden kunnen er in die periode zienswijzen over indienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *